GVVV: nachtkaars of toch nog billenknijpen?

Topscorer Jeremy de Graaf is een twijfelgeval
Topscorer Jeremy de Graaf is een twijfelgeval © Geert Lommers
VEENENDAAL - GVVV wacht zaterdag in de Tweede divisie de uitwedstrijd tegen Katwijk. De ploeg van Niek Oosterlee is afgezakt naar de twaalfde plaats, Katwijk is derde. Eerder dit seizoen verloor GVVV thuis met 1-0 van Katwijk.
Voor GVVV is het de komende weken zaak om punten te pakken, zodat het seizoen als een nachtkaars uit kan. Lukt dat niet, dan kunnen de Veenendalers nog zomaar in de problemen komen. Op het conto staan momenteel 30 punten. Twee jaar geleden degradeerde UNA met 41 punten, vorig seizoen waren 40 punten niet voldoende voor FC Lisse.

KAT IN HET NAUW

De marge met Barendrecht, de hoogste ploeg op een p/d plaats, is momenteel twaalf punten. Dat lijkt vrij geruststellend, maar in de wetenschap dat katten in het nauw rare sprongen kunnen maken, kan zo'n voorsprong heel snel verdwijnen. Punten pakken, en snel ook, moet het credo zijn voor blauw Veenendaal.
Bij Katwijk lukt dat doorgaans niet al te gemakkelijk. GVVV speelde acht uitwedstrijden op de Krom. Daarvan werden er vijf verloren en twee gewonnen. De laatste twee jaar werd het 3-1 en 2-0, telkens voor Katwijk.
Niek Oosterlee kan in Katwijk naast de langdurig geblesseerden Martin van Eck en Danny de Leeuw niet beschikken over Robin Mulder. Topscorer Jeremy de Graaf is een twijfelgeval, evenals Robin Segers. Verdediger Bart Hulsbos keert na een blessure terug in de selectie.

LIVE

Katwijk - GVVV begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.