Goede test racetalent Verschoor in Barcelona

© Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool
BENSCHOP - Richard Verschoor kijkt tevreden terug op zijn Formule 2-testdag in Barcelona. De 17-jarige coureur uit Benschop beseft dat het harder had gekund, maar was goed te srpeken over de racepace en het gevoel in de auto.
Verschoor testte al eerder in Jerez en mocht donderdag aan de bak op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Verschoor rijdt daar om te wennen aan het Formule 2-circus. "Mijn eerste stint was op aardig versleten banden. Maar als je kijkt wat zij op de eerste dag reden, dan zit ik hier wel gewoon weer in de top-tien", zegt Verschoor in zijn terugblik tegenover Motorsport.com.
Na de tests in de ochtend noteerde hij de 18e tijd, 's middags was hij vijfde. "In die racerun waren we echt supersnel. De auto ligt super op de baan en dat voelde ik meteen. Bovendien vormen de races ook altijd mijn sterkste punt", aldus Verschoor. "Al met al heb ik weer veel ervaring opgedaan en kan ik zeggen dat ik me nu echt één voel met de auto. Ik ben dus tevreden en het team ook. We zijn weer een ervaring rijker en moeten nu kijken 'what's next'", duidt hij vanzelfsprekend op zijn financiële zoektocht voor een volwaardig zitje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.