Cyriel Dessers in Een Berg Sport: "Het liefst blijf ik bij FC Utrecht"

Cyriel Dessers was vrijdag te gast in Een Berg Sport
Cyriel Dessers was vrijdag te gast in Een Berg Sport © Een Berg Sport / RTV Utrecht
UTRECHT - Cyriel Dessers hoopt dat hij nog een kans krijgt bij FC Utrecht, dit zei de Belg, die op dit moment revaliderende is, vrijdag in Een Berg Sport op RTV Utrecht. In het wekelijkse programma werd er samen met Dessers teruggekeken op zijn aandeel in het Utrechtse Europa League avontuur van anderhalf jaar geleden en vooruitgeblikt op het duel van vrijdagavond tussen FC Utrecht en FC Groningen.

BLESSURE

Dessers hoopt nog dit seizoen bij de wedstrijdselectie van FC Utrecht te zitten. De Belgische aanvaller raakte tijdens het trainingskamp van FC Utrecht in januari geblesseerd aan zijn knie. "Vanaf dat het gebeurde ben ik heel positief geweest. Ik keek gelijk met goede moed naar de toekomst", aldus Dessers die al na twee dagen vertrok vanuit Spanje naar Nederland.
Cyriel Dessers krijgt kippenvel van de beelden van het Europese avontuur

TOEKOMST

Sinds de komst van Dick Advocaat naar FC Utrecht kwam Dessers nauwelijks aan spelen toe. Advocaat begon in zijn eerste wedstrijd, tegen Feyenoord, met Dessers in de basis. Daarna kreeg de Belg niet meer de voorkeur van De Kleine Generaal. De aanvaller vindt Utrecht een mooie club en hoopt er nog voor zijn kans te gaan. "Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze voor Utrecht. Ik ben hier blij en gelukkig, het is alleen spijtig dat het er nog niet helemaal is uitgekomen", aldus Dessers.
Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze voor FC Utrecht
Cyriel Dessers
Zich bewijzen in Utrecht, dat is wat Dessers graag wil. "Het liefst zou ik bij Utrecht spelen en mijn ding doen, dat zou ideaal zijn voor mij", zegt de Belg die weet dat er op dit moment veel spitsen rondlopen in de Domstad. "Als dit niet kan, dan moet ik op zoek naar speeltijd. Misschien is het een uitleenbeurt, misschien word ik verkocht. Op dit moment ben ik gelukkig, ook al wil ik zoveel mogelijk spelen."
Dessers spreekt zich uit over zijn toekomst bij FC Utrecht

PENALTY'S

"Hij is te aardig", zei Advocaat over Simon Gustafson donderdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met Groningen. De Zweed stond vorig weekend zijn tweede strafschop af aan Bazoer. "Het is ook fijn voor hem om te scoren", zegt Gustafson tegen RTV Utrecht. "Als hij scoort en daardoor meer energie en plezier krijgt dan is dat ook positief voor het team", benadrukt de Zweed. "Ik had het niet gedaan", aldus Advocaat.
Het moment van vorige week: Gustafson stond tot onvrede van Advocaat zijn penalty af aan Bazoer

TIPKICK

Dessers ging in Tipkick de strijd aan met Gert Kruys. De kleine doelman is de laatste weken in vorm. Er werd nog een bijzondere weddenschap afgesloten rond de penalty van Dessers.
Dessers is geblesseerd, maar niet met Tipkick.

ODE

Korneel Evers blikte in zijn wekelijkse ode terug op de 5-1 zege op Heracles Almelo van vorige week. Ook keek hij vooruit naar het duel van vanavond in De Galgenwaard, want hij neemt een een bijzonder iemand mee naar het duel.  
De ode van Korneel Evers

AAN DE TAP MET AP

Appie Boonen ontvangt deze week Mark Verkuyl, voormalig voetballer van FC Utrecht. Met hem wordt gepraat over de verschillen tussen FC Utrecht en Groningen en over zijn tijd bij de FC.
Aan de tap met Ap en Mark Verkuyl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.