Sport Kort 7/8/9 maart: Vrouwelijke hockeyploegen uit regio komen goed uit winterstop, brons bij NK Judo -18

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de rubriek Sport Kort bundelt de sportredactie van RTV Utrecht de sportuitslagen van diverse clubs en verenigingen uit de provincie.

RUGBY

De stadsderby in de kampioenspoule van de Eerste Klasse tussen USRS en URC werd afgelast. Het veld was onbespeeldbaar wegens de hevige regenval van de afgelopen dagen.
Eemland kwam in dezelfde poule wel in actie. De rugbyers uit Amersfoort verloren het duel tegen The Hookers met 13-8.
Eemland staat tweede na vijf gespeelde wedstrijden in de kampioenspoule van de Eerste Klasse. URC staat één plaats lager, maar heeft nog wel twee wedstrijd tegoed. USRS is de nummer vijf, maar heeft ook nog twee wedstrijden in te halen.

HOCKEY

De mannen van het Utrechtse USHC speelden in de Overgangsklasse B met 2-2 gelijk op bezoek bij hekkensluiter Hilversum. IJsseloever uit IJsselstein verloor met 1-2 van Upward, de nummer drie van de ranglijst. Phoenix wist als enige van de regioploegen in de poule te winnen. De Zeisternaren versloegen Huizen met 2-1.
Phoenix staat zesde, IJsseloever staat twee plaatsen lager. USHC bevindt zich in de onderste regionen en is de nummer tien van de Overgangsklasse B.
Fletiomare is goed aan de tweede seizoenshelft begonnen. De hockeysters wonnen verrassend met 1-0 van Cartouche, dat derde staat in de Overgangsklasse A. De ploeg uit De Meern klimt één plekje op de ranglijst en staat nu negende.
In de Overgangsklasse B wist Schaerweijde te winnen. De hockeysters uit Zeist namen het op tegen Alecto en dat duel eindigde in een 2-0 overwinning. Ook Voordaan uit Groenekan mocht in die poule drie punten bijschrijven. Er werd met 1-0 gewonnen van Gooische.
Op de ranglijst van de Overgangsklasse B staat Schaerweijde tweede, met een achterstand van drie punten op koploper Leonidas. Voordaan is de nummer vier.

TAFELTENNIS

Debora Jille uit Houten heeft met haar vereniging Duinwijck zaterdag de finale van de Eredivisie gewonnen. Duinwijck was na een 4-4 eindstand in de golden game te sterk. Jille had haar enkelpartij tegen Marlies Baan gewonnen met 2-0: 21-11, 21-17. In haar dubbelpartij was ze samen met Van den Lecq niet opgewassen tegen het duo van DKC: 0-2(16-21, 16-21).
In de reguliere competitie van de Eredivisie hebben zowel VTV uit Maarssen als Scheepjeshof/SKF uit Veenendaal geliijkgespeeld. VTV kwam niet verder dan 3-3 tegen Scylla, het duel tussen SKF en Weste eindigde ook in 3-3. VTV staat tweede op de ranglijst, SKF is de nummer vijf van de ranglijst.

JUDO

Bij de Grand Prix in Marrakesh (Marokko) heeft judoka Bas van Empelen niet voor een stunt kunnen zorgen. De Amersfoorter ging in de tweede ronde in de categorie onder 90 kilogram onderuit tegen Abderrahmane Benamadi, die op ippon te sterk was.
Op het NK Judo voor junioren wisten twee regiogenoten brons te veroveren. In den Haag pakte Esmé Scherrenberg, lid van Top Judo Utrecht, pakte in de ochtendsessie de bronzen plak. Irene Hesling, eveneens lid van TJU, werd in de middagsessie derde.

VOLLEYBAL

De mannen van MKB Accountants/VCV hebben in het degradatieduel tegen Sudosa-Desto in de Topdivisie aan het langste eind getrokken. De ploeg uit Veenendaal won met 3-0 in sets.
Hierdoor heeft VCV nu twee keer zoveel punten als Sudosa-Desto, dat de twaalfde plaats bezet en hekkensluiter is. VCV staat één plek daarboven.
Een verrassende nederlaag voor de volleybalsters van VV Utrecht. De koploper van de Topdivisie Vrouwen verloor met 3-1 van het tweede van Dros-Alterno.
Ondanks de nederlaag zijn de volleybalsters uit Utrecht nog wel koploper. De naaste concurrenten Peelpush en VoCASA hebben nog een wedstrijd tegoed. Als zij winnen passeren ze VV Utrecht op de ranglijst.

HANDBAL

In de strijd tegen degradatie wist Nieuwegein-Houten Combinatie een belangrijke overwinning te boeken op het hoger geklasseerde G.H.V. Het werd 39-33.De ploeg, die bestaat uit een combi-team van Handbal Houten en HV Nieuwegein, staat elfde in de Eerste Divisie. Het bezet daarmee de voorlaatste plaats.

SQUASH

De dames van LetmedoIT/Utrecht heeft niet heel gelaten van Zwolle. Het werd in Utrecht 15-0. Utrecht staat na 9 wedstrijden op de tweede plek. Het verschil met koploper Victoria is 13 punten.

BASKETBAL

UBALL wist voor de tweede week op rij te winnen. De Utrechers boekten een 72-58 zege op Almere Pioneers, dat nu zesde staat op de ranglijst van de Promotiedivisie. UBALL passeert de tegenstander uit Almere en is nu de nummer vijf.
De vrouwen van Utrecht Cangeroes hebben vrijdag op bezoek bij het tweede van Solar systemen-Grasshoppers nipt verloren. De Utrechtse vrouwen gingen met 65-64 onderuit. Voor de Utrecht Cangeroes was het een redelijk verrassende nederlaag. Zij staan op de derde plek van de Promotiedivisie Vrouwen, Grasshoppers is de nummer acht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.