Belangrijke zege Eemdijk in doelpuntenfestijn

© RTV Utrecht / Menno Schilder
EEMDIJK - Eemdijk heeft in de Derde Divisie B een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van Ruud van de Geest was in de strijd om lijfsbehoud met 5-3 te sterk voor de amateurs van Ajax.
David van de Groep wist na iets meer dan tien minuten spelen het vertrouwen dat hij deze week kreeg van Eemdijk uit te betalen. Zijn contract werd met één seizoen verlengd. De middenvelder schoot de 1-0 fraai binnen. Precies twaalf minuten later kwam Eemdijk ook op 2-0 voorsprong. Yannick Bouw kopte de bal in het doel van AFC. Diezelfde Bouw maakte in de 29e minuut ook de 3-0.
Vlak voor rust maakte AFC nog de aansluitingstreffer, maar acht minuten na rust was de Amsterdamse hoop alweer vervlogen. Jeffrey van den Dikkenberg schoot de 4-1 binnen. Een kwartier voor tijd maakte Toer Bouman nog wel de tweede treffer van Ajax, maar de winst van Eemdijk kwam niet meer in gevaar: 4-2. Het werd namelijk zelfs nog 5-2 voor Eemdijk via invaller Jasper Bolland. En dan zouden alle doelpunten wel vermeld zijn, maar nee. Sonny Pronk scoorde nog voor Ajax, waardoor de eindstand 5-3 werd.
12' David van de Groep [1-0]
24' Yannick Bouw [2-0]
29' Yannick Bouw [3-0]
42' Kenneth Misa-Danso [3-1]
53' Jeffrey van den Dikkenberg [4-1]
74' Toer Bouman [4-2]
85' Jasper Bolland [5-2]
88' Sonny Pronk [5-3]
Eemdijk klimt door de overwinning van de 17e naar de 16e plek. Uit de degradatiezorgen is de ploeg van Ruud van de Geest absoluut niet, maar het is in ieder geval op de goede weg met de tweede overwinning op rij.