GVVV pakt met tien man punt tegen Katwijk

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
VEENENDAAL - GVVV heeft in de Tweede Divisie een punt gepakt tegen Katwijk. Het duel tegen de nummer drie van de competitie eindigde in 2-2.
Verslaggever Arnold Schenk over het gelijkspel van GVVV
Na een kwartier spelen kwam GVVV op 1-0 voorsprong. Sherwin Grot kon de bal binnenlopen na een goede pass van Soufiane Lachmouchi. Vlak voor rust kwam Katwijk op gelijke hoogte te staan. Marciano Mengerink maakte de 1-1. Heel GVVV was boos na deze treffer omdat een overtreding voorafgaand aan de gelijkmaker niet werd bestraft.

OOSTERLEE

GVVV-trainer Niek Oosterlee stond vanaf de rust achter het hek. In de rust heeft hij van de dienstdoende scheidsrechter de rode kaart gekregen. "Hij vond dat ik te uitbundig reclameerde na de onterecht goedgekende 1-1", aldus Oosterlee tegenover RTV Utrecht. "Wij reclameren nooit zo. Ik ken mijn jongens, er was echt wat aan de hand. De scheidsrechter had het trekken van Mengerink gezien, maar vond het geen overtreding."
GVVV-trainer Niek Oosterlee was niet blij met de arbritrage

GELIJKMAKER

Drie minuten na de rust kwam Katwijk ook nog eens op voorsprong. Na een corner werkte GVVV-er Mart de Jong de bal in zijn eigen doel: 2-1. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen zorgde Roy Terschegget voor de Veenendaalse gelijkmaker. "We lieten onze kop niet hangen, we zijn blijven vechten", sprak Terschegget na afloop. "Als team een prestatie neergezet waar we trots op kunnen wezen."
Vlak na de gelijkmaker kwam GVVV met tien man te staan. Wilco den Hartog moest het veld verlaten nadat hij een doorgebroken speler ten val bracht. "Er staan nog twee verdedigers van ons achter dan is het geen doorgebroken speler volgens mij", zei Oosterlee na afloop over de rode kaart.
Roy Terschegget: "Er had meer ingezeten vandaag"
15' Sherwin Grot [0-1]
44' Marciano Mengerink [1-1]
49' Mart de Jong [2-1, eigen doelpunt]
73' Roy Terschegget [2-2]
Bijz. In de 75e minuut rode kaart voor Wilco den Hartog [2-2]
GVVV staat op dit moment op de dertiende plaats. Voor  de ploeg van Niek Oosterlee is het de komende weken zaak om punten te pakken, zodat het seizoen als een nachtkaars uit kan. Lukt dat niet, dan kunnen de Veenendalers nog zomaar in de problemen komen. Op het conto staan momenteel 31 punten. Twee jaar geleden degradeerde UNA met 41 punten, vorig seizoen waren 40 punten niet voldoende voor FC Lisse. GVVV kan nog maximaal 30 punten pakken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.