Handbalverenigingen Nieuwegein en Houten verlengen samenwerking NHC

© RTV Utrecht / Menno Schilder
NIEUWEGEIN/HOUTEN - Handbalverenigingen Nieuwegein en Houten hebben de samenwerking rond de ploeg NHC met een jaar verlengd. Sinds een jaar is deze Nieuwegein Houten Combinatie (NHC) actief. Deze combinatie is ontstaan uit Heren 1 van HV Nieuwegein en Heren 2 van Handbal Houten.
Verlenging van de huidige samenwerking is voor beide verenigingen een mooie kans om op hoog niveau wedstrijden te blijven spelen en te trainen. Dit betekent ook dat beide verengingen zich op deze manier blijven inzetten voor het bereikbaar houden van handbal op hoog niveau en zo de aantrekkingskracht behouden voor nieuwe talenten uit de regio. De mannen van NHC zijn actief in de Eerste Divisie en staan op de twaalfde plek.
Voorzitter Gertjan Portman van HV Nieuwegein kijkt uit naar het nieuwe seizoen: "Het afgelopen seizoen zijn er zaken niet goed aangepakt waardoor ook de resultaten onder druk komen te staan. Maar daar hebben we van geleerd waardoor ik er van overtuigd ben dat het komend seizoen voor zowel de spelers, trainers en bestuur veel beter zal zijn."
Het kan een springplank zijn naar het hoogste niveau
Inge Klaver, voorzitter Handbal Houten
"We hopen dat NHC zich nog meer gaat ontwikkelen als kweekvijver voor jonge spelers uit Houten, Nieuwegein en uit de hele regio." vult voorzitter Inge Klaver van Handbal Houten aan. "Tweede en Eerste Divisie is een prachtig niveau waar zij kunnen rijpen en met de tips en adviezen van routiniers nog meer kunnen groeien als handballer. En wat zou het prachtig zijn als het voor de allerbeste talenten uit Midden-Nederland een springplank kan zijn naar het allerhoogste niveau: de BeNe League. Met veel genoegen zet ik dan ook mijn handtekening onder deze overeenkomst."
Trainer/coach Alex de Korte zal aan het eind van het seizoen stoppen bij NHC. De beide Utrechtse verenigingen hopen spoedig te kunnen communiceren wie zijn opvolger zal zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.