Einde aan ongeslagen reeks Hoogland

© Arnold Schenk
HOOGLAND - Hoogland is de ongeslagen reeks in de Hoofdklasse A kwijt. De ploeg van trainer Raymond Prins verloor zondag op het eigen veld met 1-2 van Hoogeveen.

MOSSINK

Bij de thuisploeg stond Stijn Mossink na enkele weken weer in de basiself, nadat hij teruggekeerd was van een wereldreis.
Raymond Prins (Hoogland): "Had vandaag wel het idee dat het erin zat"
Na de openingsfase werd de ban gebroken door Hoogeveen-speler Saber Hendriks. Hendriks kon binnentikken bij de tweede paal, nadat de bal vanuit een hoekschop via de onderkant van de lat voor zijn voeten was gekomen.
Vier minuten later was het opnieuw Hendriks die toesloeg. De 27-jarige aanvaller kon profiteren van een communicatiefout tussen verdediger Herman Struyk en doelman Sebastiaan Bruins, waarmee hij de score verdubbelde.
Stijn Mossink (Hoogland): "Wel weer lekker om op het veld te staan"
In de slotfase kwam de aansluitingstreffer van Hoogland te laat. Invaller Stijn Termeer tekende diep in blessuretijd voor een doelpunt, waarna er vrijwel meteen werd afgefloten voor het eindsignaal.
18' Saber Hendriks [0-1]
22' Saber Hendriks [0-2]
90+3' Stijn Termeer [1-2]

RANGLIJST

Vorige week pakte Hoogland de tweede periode in de Hoofdklasse A, zonder zelf in actie te komen. Het is de eerste nederlaag voor promovendus Hoogland sinds 14 oktober 2018. Toen werd er met 2-0 verloren.
De Hooglanders bleven daarna maar liefst elf wedstrijden ongeslagen. Na negentien wedstrijden staat Hoogland vijfde.