RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kampong hervat competitie met zege op Pinoké

UTRECHT - De†hockeyers van Kampong†zijn de tweede seizoenshelft†van†de Hoofdklasse goed begonnen. De Utrechters waren in Amsterdam met 1-3 te sterk voor Pinokť.

Kampong was op voorhand nog niet helemaal klaar voor de hervatting van de competitie. Alexander Cox kon door verschillende redenen, blessures en afwezigen door deelname aan Maleisische competitie, pas een paar dagen met de volledige groep trainen. Maar zo volledig is die groep ook weer niet, de ziekenboeg van†Kampong zit aardig vol.†Toch kwamen de Utrechters goed uit de startblokken. Na twee minuten spelen maakte BjŲrn Kellerman de 1-0 en in de 16e minuut tekende Jip Janssen voor de 2-0 in Amsterdam.

Kampong-trainer Alexander Cox: "Naar omstandigheden hebben we het goed gedaan"


Na de rust wist Kampong via†Koen Visser†de score uit te breiden naar 3-0 en dus leken de punten al snel veiliggesteld. Was het niet dat Pinokť steeds gevaarlijker werd. Doelman David Harte van Kampong was echter een flinke sta in de weg en wist zich met zijn reddingen tot man van de wedstrijd te kronen. Eťn keer werd hij wel gepasseerd. Twaalf minuten voor tijd maakte Alex Hendrickx de enige Amsterdamse treffer.

2' BjŲrn Kellerman [0-1]
16' Jip Janssen [0-2]
49'†Koen Visser†[0-3]
58' Alex Hendrickx [1-3]

Doelpuntenmaker BjŲrn Kellerman (Kampong) in gesprek met Menno Schilder


Kampong klimt door de overwinning van de derde naar de tweede plek op de ranglijst. Oranje-Rood bewandelt de omgekeerde weg doordat het verloor van nummer vier HGC. Bloemendaal is de koploper van de competitie. Die ploeg heeft een voorsprong van zes punten op Kampong.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht