Budding schrijft Ronde van Rhodos op zijn naam: "Enorm trots"

© Twitter BeatCyclingClub
VEENENDAAL - Wielrenner Martijn Budding heeft zondag de eindoverwinning van de Ronde van Rhodos veiliggesteld. De Veenendaaler pakte in de driedaagse koers zaterdag de leiding in het klassement en wist deze zondag vast te houden.
Martijn Budding gaat zijn overwinning vieren met gyros
De ritwinst ging zondag naar de Noor Herman Dahl. Budding kwam in dezelfde groep over de finish waardoor hij voor een primeur zorgde bij zijn ploeg Beat Cycling Club. Het was de eerste winst van een etappekoers voor de ploeg. "Ik ben niet alleen trots op mijn zelf, maar op het hele team", sprak Budding op Radio M Utrecht. "Het is voor mij een goede binnenkomer bij mijn nieuwe team. We hebben er allemaal hel hard voor gewerkt."
Het was de hele dag spannend voor Budding. Zijn voorsprong was slechts twee seconden en met in het achterhoofd dat er zondag nog bonifactieseconden te verdienen waren was het de hele dag opletten. "Ik keek even rond van is het echt, hebben we niets gemist. Toen de winst definitief was, was iedereen superblij! We spoten de champagne de lucht in en iedereen nam een paar slokken. Vanavond wordt er natuurlijk getrakteerd op gyros", aldus de euforische Veenendaler.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.