Van Niekerk accepteert straf KNVB voor racisme-rel

© Argon
MIJDRECHT - Voetbaltrainer Ron van Niekerk is definitief geschorst tot augustus. De voormalig trainer van het Mijdrechtse Argon heeft de door de KNVB voorgestelde schorsing van vijf maanden geaccepteerd. Daarmee is de zaak voor de voetbalbond afgedaan.
Doordat Van Niekerk de straf accepteert, komt er geen hoorzitting waarop getuigen zouden worden gehoord om hun verhaal te doen over de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd WV-HEDW - Argon op 16 februari. Bij die wedstrijd zou hij een speler van WV-HEDW racistisch hebben bejegend.
De zaak zorgde voor veel beroering bij Argon. Het bestuur van de Mijdrechtse club gaf de trainer in eerste instantie een berisping. Toen boze spelers vervolgens naar de media stapten en lieten weten niet meer onder Van Niekerk te willen spelen, werd de trainer alsnog op non-actief gesteld.
Inmiddels heeft Argon met Aart-Jan van Boksel een nieuwe trainer aangesteld. Of de zaak ook bestuurlijke gevolgen heeft voor Argon, is nog niet duidelijk. Het bestuur van de Mijdrechtse voetbalclub onthoudt zich van commentaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.