Thomas Lucas scoort twee keer voor uitgeschakelde waterpoloërs

© Ankie Hogewind / Fotostudio Red Green Blue
AMERSFOORT/UTRECHT - De Nederlandse waterpoloërs hebben de World League afgesloten met een forse nederlaag tegen Spanje. Het werd 14-7 voor de Spanjaarden. Amersfoorter Thomas Lucas maakte twee Nederlandse treffers.
De ploeg van bondscoach Robin van Galen kon het gastland in de buurt van Valencia tot 4-4 in de tweede periode bijbenen. Daarna liep de nummer twee van het laatste EK echter uit naar 14-7 (3-2 3-2 5-1 3-2). Guus van Yperen en Thomas Lucas namen beiden twee doelpunten voor hun rekening, de overige treffers kwamen van Jesse Nispeling, Milos Filipovic en Bilal Gbadamassi.
In de Nederlandse selectie zaten ook Lars Gottemaker (Utrecht), Pascal Janssen (UZSC) en oud-UZSC-spelers Robin Lindhout en Jorn Winkelhorst.
Oranje maakte al geen kans meer op een vervolg in de World League. De mannen van Van Galen verloren eind vorig jaar in Alphen aan den Rijn met 13-7 van Spanje en moesten ook twee keer buigen voor Griekenland (14-9 en 12-6). Die twee landen gaan door in het toernooi. Nederland zette de twee duels met Oekraïne wel om in ruime overwinningen: twee keer 15-5.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.