Brouwer/Meeuwsen door naar eerste ronde World Tour Doha

Robert Meeuwsen op het EK Beach (archief)
Robert Meeuwsen op het EK Beach (archief) © Fotostudio RedGreenBlue
NIEUWEGEIN - Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Nieuwegeiner Robert Meeuwsen zijn de World Tour begonnen met winst en verlies. In Doha (Qatar) wonnen zij de eerste wedstrijd in de poule en verloren zij de tweede partij.
Brouwer en Meeuwsen hadden in Poule G drie sets nodig om een Turks team te verslaan. Het werd uiteindelijk 21-16, 18-21 en 16-14 in het voordeel van de Nederlanders. Het tweede duel ging met 2-1 in sets verloren tegen een Braziliaans koppel: 22-24, 21-19 en 13-15.
Vanaf donderdag beginnen de knock-outwedstrijden in Doha. Door de nederlaag plaatsen Brouwer en Meeuwsen zich niet meteen voor de achtste finales, maar moeten ze nog de eerste ronde spelen. Zaterdag 16 maart worden de halve finales en de finale gespeeld in het Qatarese zand.

TITELVERDEDIGERS

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verdedigen in Doha hun titel. Vorig jaar wisten zij het prestigieuze viersterrentoernooi te winnen. Dit seizoen is daarnaast belangrijk om kwalificatie af te dwingen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.