Dutch Open tennis keert terug in Amersfoort

© RTV Utrecht / Menno Schilder
AMERSFOORT - Na een afwezigheid van elf jaar keert het Dutch Open tennis terug in Amersfoort. De stad heeft voor de komende vijf jaar het ATP toernooi weten binnen te halen. Tom Nijssen, voormalig tennisprof en erelid van de Amersfoortse vereniging ALTA, is aangewezen als toernooidirecteur.
Feitelijk gaat het hier om de voortzetting van The Hague Open, het internationale ATP Challengertoernooi in Scheveningen. Dit jaar kon de organisatie de begroting van de 27ste editie niet sluitend krijgen vanwege financiële aderlatingen en recente veranderingen vanuit de ATP.
Het ATP Challengertoernooi is inmiddels omgedoopt in Dutch Open. Een naam die bij de tennisliefhebber bekend in de oren klinkt. Elf jaar geleden werd dit gelijknamige graveltoernooi voor het laatst opgebouwd op het veld van RC Eemland waarna het abrupt van de ATP-kalender verdween.

ALTA 100

Het binnenhalen van het Dutch Open valt samen met het eeuwfeest van ALTA. Daardoor wordt dit gevierd met twee weken toptennis in Amersfoort. De stad en de club willen ook graag een vrouwentoernooi in Amersfoort. Het Dtuch Open is van 15 tot 21 juli 2019.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.