Eemdijk wil opmars voorzetten, lastige uitbeurt voor DOVO

Eemdijk sprokkelt de laatste weken punten
Eemdijk sprokkelt de laatste weken punten © Jan Kruijdenberg
EEMDIJK - In de Derde divisie speelt Eemdijk zaterdag uit tegen hekkensluiter De Dijk. Het Veenendaalse DOVO gaat in Katwijk op bezoek bij Quick Boys.

EEMDIJK

Na twee zeges op rij is Eemdijk beland op een plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. Om die postitie te verstevigen is een zege zaterdag op De Dijk een absolute must. Rechtstreekse handhaving lijkt vooralsnog vrijwel uitgesloten; het gat met de 'veilige' 14e plaats is met nog dertien duels te gaan dertien punten.
De Dijk uit is dit seizoen voor de meeste ploegen een garantie voor punten. Pas drie weken geleden boekten de Amsterdammers, die getraind worden door Veenendaler Kees Oostermeijer, de eerste (en enige) thuiszege van het seizoen. Tegen SJC werd het 3-1. Eerder dit seizoen eindigde Eemdijk - De Dijk in 6-2.
Eemdijk-trainer Ruud van de Geest kan zeer waarschijnlijk niet beschikken over Renco van Eeken. De routinier kampt met een heupblessure.

DOVO

DOVO begon de derde periode vorige week met een overtuigende 4-0 zege op SteDoCo. Die goede start een goed vervolg geven lijkt  historisch gezien een vrijwel onmogelijke opgave: winnen bij Quick Boys. De zeven voorgaande ontmoetingen van beide clubs in Katwijk leverden DOVO welgeteld één punt op. De doelcijfers, 16-5 in Quick Boys voordeel, spreken duidelijke taal.
DOVO en Quick Boys troffen elkaar dit seizoen al twee keer, beide keren in Veenendaal. In de voorronde van de KNVB werd het 3-0 voor DOVO, in de competitie 1-1.
Veel sfeer bij de bekerwedstrijd DOVO-Quick Boys, eerder dit seizoen
Veel sfeer bij de bekerwedstrijd DOVO-Quick Boys, eerder dit seizoen © Namen & Rugnummers, Bert Kous
De trainers Gert Kruys en Erik Assink hebben een lang gezamenlijk verleden. Al in 1995 stonden ze tegenover elkaar: Kruys als trainer van het Utrechtse Holland, Assink aan het roer bij IJsselmeervogels. In de strijd om het amateurkampioenschap van Nederland versloegen de Vogels het favoriete Holland.
Gert Kruys kan voor het eerst een beroep op Nasser el Aissati. Hij is vrijgegeven door zijn voormalige Zweedse werkgever en door de KNVB speelgerechtigd verklaard. Quincy Arends en Kesly den Haag kampen met lichte blessures, Lars Middelwijk is geschorst.

LIVE

Quick Boys - DOVO begint om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht. De aftrap van De Dijk - Eemdijk is pas om 17.00 uur. We houden u op de hoogte van de tussenstand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.