Spakenburg treft 'kampioen van de tweede seizoenshelft'

Kevin Sterling is er weer bij
Kevin Sterling is er weer bij © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg moet zich zaterdag herstellen van de slechte thuiswedstrijd tegen Jong Vitesse, die de Blauwen vorige week een 0-2 nederlaag opleverde. Tegenstander is Scheveningen, dat vorige week samen met Spakenburg promoveerde naar de Tweede divisie. Eerder dit seizoen won de ploeg van John de Wolf op de Westmaat met 3-2.
Spakenburg is zesde, en hoopt nog altijd op positieverbetering. Scheveningen vinden we terug op de veertiende plaats. En dat is gezien de eerste helft van de competitie een grote prestatie voor de ploeg van trainer John Blok, die aan zijn tiende seizoen bij de club bezig is.

WINTERSTOP

De winterstop is de laatste jaren het Lourdes voor Scheveningen. Vorig seizoen, in de Derde divisie, verkeerde de ploeg na een miserabele seizoensstart in degradatiezorgen. Na een spectaculaire opmars in de tweede seizoenshelft werden de 'Schollekoppen' nog bijna een bedreiging voor de latere kampioen Spakenburg.
Dit seizoen is het weer raak: nadat de eerste zestien duels elf punten hadden opgeleverd, haalde Scheveningen na de winterstop zestien punten uit acht duels. Daarbij werden onder meer Kozakken Boys en Koninklijke HFC in eigen huis verslagen. Op Houtrust ging hekkensluiter VVSB met een alleszeggende 6-1 over de knie.
Tegen Spakenburg boekte Scheveningen pas één keer een thuiszege. In januari 2014 werd het 1-0. Spakenburg ging vier keer met de volle buit weg uit Scheveningen, één keer werd het gelijk.
Spakenburg-trainer John de Wolf heeft een volledig fitte spelersgroep tot zijn beschikking. Aanvaller Kevin Sterling, die vorige week tegen Jong Vitsse ontbrak wegens een schorsing, is er weer bij. Spits Jordi Bitter is geblesseerd, buitenspeler Olaf van de Sande ontbreekt vanwege ziekte.

LIVE

Scheveningen - Spakenburg begint zaterdag om 14.30 uur, en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.