RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels moet zich oprichten na Werkendamse dreun

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft een week de tijd gehad om de wonden te likken, na de 5-0 oorwassing van vorige week tegen Kozakken Boys. De koploper van de Tweede divisie incasseerde daarmee de grootste uitnederlaag die deze voetbaljaargang in de boeken is gezet: alleen hekkensluiter VVSB (6-1 bij Scheveningen) heeft ook een verliespartij met vijf doelpunten verschil achter de naam.

JAN ZOUTMAN
Zaterdag wacht de Vogels opnieuw een zware klus. Op de Westmaat vecht de nummer drie van de ranglijst Katwijk voor zo'n beetje de allerlaatste kans om de vorig seizoen veroverde titel te prolongeren. De wedstrijd betekent ook het weerzien van Katwijk-trainer Jan Zoutman met de Westmaat, waar hij als trainer van IJsselmeervogels in 2011 landskampioen werd.

Zoutman volgde in het najaar de bij Katwijk opgestapte Jack van den Berg op. Bij de eerste ontmoeting van dit seizoen, toen het op de Krom 0-0 werd, zat Zoutman nog niet op de bank bij Katwijk.

VAN DEN MEIRACKER
Bij de Vogels ontbreekt de aan de lies geblesseerde topscorer Danny van den Meiracker. Felitciano Zschusschen, die vorige week in Werkendam ontbrak, is wel hersteld, maar niet fit genoeg voor een basisplaats. Rechtsachter Jeffrey Buitenhuis is wel weer inzetbaar.

IJsselmeervogels en Katwijk troffen elkaar elf keer eerder op de Westmaat. Vier keer wonnen de Vogels, vier keer werd het gelijk en drie keer won Katwijk. Dat het doelsaldo over die elf duels 12-13 in Katwijks voordeel is, komt onder meer door de 1-5 van 9 november 2013.

LIVE
IJsselmeervogels - Katwijk begint zaterdag om 15.30 uur, en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -