RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advocaat wil niet meegaan in 'vechtvoetbal' van NAC

1/4
UTRECHT - Zonder Urby Emanuelson reist FC Utrecht zaterdagavond af naar Breda, voor de uitwedstrijd tegen hekkensluiter NAC. De middenvelder kampt met een enkelblessure. Vrijdag liet hij een injectie zetten, in de hoop de kwetsuur te genezen. Behalve Emanuelson ontbreken ook de al langer geblesseerden Emil Bergström, Simon Makienok en Cyriel Dessers.

NAC uit is, zeker op zaterdag, een lastige wedstrijd, weet FC Utrecht-middenvelder Sander van de Streek. "Helemaal in de positie waar zij nu staan. De komende twee wedstrijden spelen ze thuis, ze zullen het toch als een soort laatste kans zien." De cijfers waarschuwen FC Utrecht ook: de ploeg van voormalig FC-captain Mitchell van der Gaag haalde 15 van de 17 punten in het eigen Rat Verleghstadion.

Toch ziet Van de Streek zeker mogelijkheden om Breda met drie punten te verlaten. Hij verwacht dat NAC, gezien de stand in de competitie, voor de aanval; zal kiezen. "Wij zijn dodelijk in de omschakeling, en als de tegenstander druk zet, kunnen wij daar goed onderuit voetballen,", aldus de clubtopscorer.

Sander van de Streek: "We zijn dodelijk in de omschakeling"


"Maar we moeten niet in het vechtvoetbal van NAC meegaan", waarschuwt trainer Dick Advocaat. "We moeten wel de strijd aangaan, maar als we meegaan met het spel van NAC, en het publiek gaat er achter staan, dan wordt het lastig."

Van de Streek werd deze week op de training uitgeprobeerd als hangende linkerspits. Op die postitie speelden de afgelopen weken Othmane Boussaïd en Riechedly Bazoer. Hoewel de FC die wedstridjen wel won, leek een schuivende Advocaat niet tevreden over de invulling van die postitie. "Dat ik daar trainde was niet in een elf tegen elf", zegt Van de Streek. "Ik zou er kunnen spelen, maar ik verwacht het niet."

Advocaat: "Die Zuidam heeft een prima groep samengesteld voor 4-4-2"


"Ik was daar niet heel overtuigd over", zegt Dick Advocaat. "In het spel dat je dan moet spelen zijn Boussaïd en Bazoer beter. Dus ik weet niet of dat een oplossing is." Toch lijkt Advocaat wel vast te willen houden aan een 4-3-3 met een hangende linkerspits, al weet hij dat de selectie daar niet op is samengesteld. "Zuidam heeft een hele goeie selectie samengesteld voor 4-4-2, voor 4-3-3 is hij een beetje in disbalans. Maar we slaan ons er doorheen en we gaan de play-offs halen", aldus Advocaat."

Wat we ook proberen, over de opstelling zegt Advocaat niks


LIVE

De wedstrijd NAC - FC Utrecht begint zaterdag om 19.45 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -