Kampong dankzij routinier Meulenbroek langs SCHC

© Jan Kruijdenberg
UTRECHT/BILTHOVEN - Kampong heeft met moeite gewonnen van SCHC. In de derby versloegen de Utrechtse mannen hun Bilthovense tegenstanders met 4-3. Door het resultaat handhaaft Kampong zich op de tweede plek in de competitie.
Kampong verscheen met een aangepast team aan de start van het duel. Onder meer Sander de Wijn, Floris de Ridder en Jasper Luijkx zijn geblesseerd. Coach Alexander Cox haalde routinier Philip Meulenbroek daarom terug naar de selectie en voegde ook A1-speler Floris de Bie toe aan de groep.
De Utrechters namen aan het begin van de wedstrijd het initiatief, maar het was SCHC dat op voorsprong kwam. Luuk van Duren schoot raakt bij een van de eerste keren dat de Bilthovense ploeg in de Utrechtse cirkel kwam. Het was Philip Meulenbroek die Kampong vervolgens via twee goals op een voorsprong zette.
Philip Meulenbroek na de wedstrijd in gesprek met Floris Mulder.
Kampong liep uit naar 3-1 door een doelpunt van Martijn Havenga. De verdediger verzilverde de tweede Utrechtse corner. Daarmee leek Kampong op een rustige avond af te stevenen. Toch kwam SCHC terug in de wedstrijd. Het team van Michiel van der Struijk loerde op de counter en dat leverde vlak voor rust twee corners op rij op. De laatste werd verzilverd door aanvoerder Tijn Knetemann: 3-2.
Verslaggever Floris Mulder in gesprek met Tijn Knetemann.

NA DE RUST

Na rust torpedeerde Roderick Tam een aanvallende actie van Robbert Kemperman: een strafcorner en geel voor de middenvelder van SCHC. In de minuten die daarop volgde kreeg Kampong verschillende kansen maar de bal ging er niet in.
Vlak voor het eind van het derde kwart kreeg SCHC voor de derde keer een strafcorner. Dit keer wist Thomas Vis de kans te benutten: 3-3. Kampong speelde een slordige wedstrijd, de landskampioen heeft een korte voorbereiding gehad en lijkt nog niet goed op elkaar ingespeeld. Toch wist het in de 55ste minuut weer op voorsprong te komen. International Derck de Vilder haalde uit: 4-3.

BILLEN KNIJPEN

Voor de Utrechtse fans bleef het vervolgens billen knijpen. SCHC geloofde nog in een gelijkspel. Ondanks een aantal acties in de Utrechtse cirkel lukte het niet meer om te scoren. Kampong-keeper David Harte hield zijn ploeg een aantal keren op de been en SCHC was niet scherp genoeg in de afronding.
Zondag staat voor beide ploegen de tweede wedstrijd van het weekend op het programma. Kampong moet aan de bak tegen koploper Bloemendaal. SCHC speelt uit tegen directe concurrent Pinoké, dat vrijdagavond twee punten wegliep door te winnen van Rotterdam. Een verslag van Pinoké - SCHC hoort u zondag in het programma Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.
Kampong won met 4-3
Kampong won met 4-3 © Jan Kruijdenberg