Sport Kort 15-17 maart: Basketballers UBALL onderuit tegen koploper, volleybalsters Utrecht winnen vijfsetter

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de rubriek Sport Kort bundelt de sportredactie van RTV Utrecht de sportuitslagen van diverse clubs en verenigingen uit de provincie.

HOCKEY MANNEN

De regioderby tussen USHC en IJsseloever in de Overgangsklasse B is gewonnen door USHC. De Utrechters waren met 3-0 te sterk voor de IJsselsteinse hockeyers. Phoenix uit Zeist was niet opgewassen tegen koploper Upward. De Zeistenaren gingen met 3-0 onderuit. USHC staat negende, IJsseloever tiende en Phoenix is de nummer zes.

RUGBY

In de kampioenspoule van de Eerste Klasse hebben de mannen van het Utrechtse URC verloren van Groningen. Het werd 23-10 voor de Noorderlingen. URC staat op dit moment derde in de kampioenspoule.
De vrouwen van URC gingen in de kampioenspoule van de Ereklasse onderuit tegen JuRo Unirek. Het werd 17-51. De Utrechtse vrouwen staan laatste in de kampioenspoule. 
De vrouwen van RUS gaan aan de leiding in de kampioenspoule van de Eerste Klasse. RUS won zondag overtuigend van Bredase. De Utrechtse vrouwen waren met 104-0 de baas in Breda.  

HOCKEY VROUWEN

In de Overgangsklasse A hebben de vrouwen van Fletiomare uit De Meern verloren van Leiden. Het werd 1-0. Fletiomare staat in de onderste regionen van de competitie.
In de Overgangsklasse B ging Voordaan er bij Alecto met de winst vandoor. De vrouwen uit Groenekan waren met 2-0 te sterk. Schaerweijde uit Zeist liet niets heel van Schiedam. De Zeistenaren waren met 4-0 duidelijk de baas. Schaerweijde staat tweede op de ranglijst, Voordaan vierde.

VOLLEYBAL

De vrouwen van VV Utrecht hebben in de Eerste Divisie een vijfsetter tegen Huizen met 3-2 gewonnen. Met nog drie wedstrijden te gaan kunnen de Utrechtse dames nog kampioen worden. Het staat tweede met drie punten achterstand op koploper Peelpush.
MKB Accountants/VCV uit Veenendaal had in de Eerste Divisie geen kans tegen ZVH. Het werd 0-3. VCV staat voorlaatste en is nog niet zeker van handhaving.

BASKETBAL

UBALL heeft in de promotiedivisie in de eigen zaal verloren. De Utrechtse mannen gingen met 64-93 onderuit tegen koploper Lokomotief. UBALL staat zesde op de ranglijst.
De vrouwen van de Utrecht Cangeroes gingen er tegen Almonte er met de winst vandoor. De Utrechtse dames wonnen met 97-36. Utrecht Cangeroes staat derde op de ranglijst.

HANDBAL

NHC, de Nieuwegein-Houten combinatie, heeft in eigen huis gelijkgespeeld tegen Olympia '89-DOS'80. Het werd 25-25. De mannen van NHC staan tiende op de ranglijst in de Eerste Divisie.
De vrouwen van Fortissimo hebben nipt verloren van Volendam. De ploeg uit Cothen ging met 31-30 onderuit. Fortissimo staat vijfde op de ranglijst en heeft zich al verzekerd van deelname aan de play-offs voor een ticket naar de Eredivisie.

SNOOKER

Sportcentrum Utrecht heeft in eigen huis verloren van Final Touch. In het duel van de Eredivisie gingen de Utrechters met 6-3 onderuit. Sportcentrum Utrecht staat na 14 van de 18 wedstrijden op de derde plek.

TAFELTENNIS

De tafeltennisters van FysioScheepje/SKF hebben niet voor een stunt gezorgd tegen Dozy Den Helder/Noor. De ploeg uit Veenendaal verloor met 5-1 en staat op een gedeelde vierde plaats in de Eredivisie.

SQUASH

De vrouwen van LetmedoIT/Squash Utrecht zijn het kampioenschap in de Eredivisie misgelopen in een rechtstreeks duel met Victoria. De Utrechtse ploeg begon als tweede aan het duel, maar had alles nog in eigen handen. In Rotterdam werd het echter 10-7 voor Victoria, waardoor zij de titel pakken. Promovendus Squash Utrecht beëindigt het Eredivisie-seizoen wel als tweede.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.