GVVV verrast AFC en helpt IJsselmeervogels een handje

© Remko Kool / GoalPhoto.nl
VEENENDAAL - GVVV heeft in de Tweede Divisie een verrassende 4-2 overwinning geboekt op AFC. De Veenendalers lieten het na om de score in de eerste helft uit te breiden, waardoor het in tweede helft nog een aantal keer spannend werd.

LAGHMOUCHI

Soufiane Laghmouchi was de grote man in de openingsfase namens GVVV, door binnen vier minuten twee doelpunten te maken. De tweede treffer was van grote schoonheid: Laghmouchi krulde de bal op prachtige wijze binnen, na goed werk van Sherwin Grot.
Niek Oosterlee (GVVV): "Wij kunnen dus van iedereen winnen"
Ook de gasten uit Amsterdam lieten zich niet onberoerd en scoorden vrijwel meteen de aansluitingstreffer. Een kopbal van Yordi Teijsse ketse af op de paal, waarna Matthijs Jessen eenvoudig kon binnentikken.
Na dik een half uur spelen werd de marge vergroot door GVVV'er Simon Brouwer. Uit een klutssituatie kon hij de 3-1 maken. In het restant van de eerste helft verzuimde GVVV AFC op de pijnbank te leggen en de score verder uit te breiden.
Johan Jansen (GVVV): "Heerlijk revanche genomen voor nederlaag in Amsterdam"

SLOTOFFENSIEF

Hierdoor was het met name in de tweede helft billenknijpen voor de thuissupporters op Panhuis. Een minuut of twintig voor tijd kwam AFC opnieuw terug in de wedstrijd, toen Teijsse de 3-2 maakte. Uiteindelijk was het Roy Terschegget die de beslissing bracht in de blessuretijd. De middenvelder van de Veenendalers benutte een strafschop, nadat Grot was neergehaald.
13' Soufiane Laghmouchi [1-0]
17' Soufiane Laghmouchi [2-0]
20' Matthijs Jessen [2-1]
35' Simon Brouwer [3-1]
70' Yordi Teijsse [3-2]
90' Roy Terschegget [4-2]
GVVV staat elfde in de Tweede Divisie. Voor regiogenoot IJsselmeervogels is de zege goed nieuws in de strijd om de koppositie. De Vogels speelden met 1-1 gelijk tegen Katwijk en passeren AFC op de ranglijst.