Klassement om zeep voor Wilco Kelderman

Wilco Kelderman
Wilco Kelderman © Team Sunweb
VEENENDAAL/ABCOUDE - Wilco Kelderman kan een streep zetten door een goede eindklassering in de rittenkoers Parijs-Nice. De geboren Amersfoorter verloor veel tijd in de zware bergrit zaterdag naar de Col de Turini.
De Sunweb-coureur kwam maarliefst negen minuten en tien seconden na de winaar binnen. De dagzege ging naar de Colombiaan Daniel Felipe Martinez. De renner van EF Education First was na 181 kilometer de beste in de koninginnen die gestart was in Nice.

COLOMBIAANSE DUBBELSLAG

De Brit Simon Yates, de Fransman Nicolas Edet en de de Colombianen Miguel Ángel López en Martinez bleken op de bijna 15 kilometer lange Col de Turini de sterkste uit een omvangrijke kopgroep. Van die vier renners plaatste López als eerste een aanval op zo'n 5 kilometer van de streep, maar hij werd weer bijgehaald. Een aanval van Martinez in de slotkilometer werd alleen beantwoord door zijn landgenoot, maar die kwam in de sprint te kort.
De leiderstrui komt om de schouders van Egan Bernal. De Colombiaan van Team Sky neemt de koppositie in het klassement over van zijn Poolse teamgenoot Michal Kwiatkowski. Kelderman zakt van plek vier naar negenendertig. De Sunweb-renner staat nu op 6'09 van Bernal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.