Van Dijk derde in Ronde van Drenthe

© Trek-Segafredo
PROVINCIE UTRECHT - Wielrenster Ellen van Dijk uit Woerden is bij de Ronde van Drenthe als derde over de streep gekomen. De Italiaanse Marta Bastianelli won de rit, Chantal Blaak werd tweede.
Bij het begin van de finale van de koers over 165 kilometer was het de Australische Grace Brown die wegreed uit de eerste groep bij de eerste beklimming van de VAM-berg. Bij de derde en laatste doorkomst op die helling, ruim 40 kilometer voor de finish, had ze een minuut voorsprong op een groep van zo'n dertig rensters met Kirsten Wild, Blaak, Van Dijk en de Deense oud-wereldkampioene Amalie Dideriksen.
De kampioene tijdrijden van haar land liep zelfs verder weg naar een voorsprong van bijna 2 minuten, maar moest zich op de bemodderde wegen en kasseistroken uiteindelijk toch gewonnen geven. Kort voor de laatste kasseistrook werd Brown ingelopen en kwam er een groep voorop met Wild, Blaak en Van Dijk, die er snel alleen vandoor ging. Blaak, de kopvrouw van het sterke Boels-Dolmans, ging op jacht naar de renster van Trek en kreeg Bastianelli in haar wiel mee. In de sprint profiteerde de Italiaanse van het vele werk van Blaak.

REGIOGENOTEN

Floortje Mackaij, eveneens uit Woerden, kwam in de tweede groep over de streep. Ze werd met 20 seconden achterstand uiteindelijk zevende. De Mijdrechtse Lorena Wiebes reed de wedstrijd niet uit. Ze viel tijdens de wedstrijd uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.