Uitblinkende Van der Have leidt Schaerweijde naar klinkende zege

Van der Have wordt op de schouders genomen door zijn teamgenoten
Van der Have wordt op de schouders genomen door zijn teamgenoten © Robert Claus
ZEIST/GROENEKAN - Schaerweijde heeft in de Promotieklasse uitstekende zaken gedaan door met maar liefst 7-1 te winnen van HBS. Jur van der Have was de grote man aan de kant van de Zeisternaren door vier keer te scoren.  
Al na achttien minuten noteerde Van der Have zijn eerste drie treffers, waardoor de officiële hattrick een feit was. Het derde doelpunt kwam tot stand vanuit een strafcorner.
Twee minuten later meldde ook teamgenoot Ronald Brouwer zich op het scoreformulier, door een strafbal binnen te slaan.
Uitblinker Jur van der Have (Schaerweijde): "Lekker om er vier te maken"
Vervolgens was het weer de beurt aan Van der Have, die ook zijn vierde van de middag besloot te maken. Ondertussen had ook Brouwer een nieuwe strafbal alweer in een doelpunt omgezet.
Jelle Phijffer, het jongere broertje van Kampong'er Boet Phijffer, tekende voor de zevende treffer namens Schaerweijde. Bob Booij maakte het enige doelpunt namens de gasten uit Bloemendaal.
Het was tekenend voor de wedstrijd tussen Schaerweijde en HBS, waarin de thuisploeg met veel machtsvertoon de promotieaspiraties kracht bijzetten, na het puntverlies van vorige week.

VOORDAAN

Regiogenoot Voordaan uit Groenekan kon Schaerweijde een goede dienst bewijzen door te winnen van koploper Hurley, maar deed dat niet. Roderic Schwirtz zorgde namens Hurley voor de 1-0 nederlaag van Voordaan.
Suzan Veen (Schaerweijde): "We hadden er ook veertien kunnen maken"

RANGLIJST

Op de ranglijst van de Promotieklasse staat Schaerweijde derde, met een achterstand van zeven punten op Hurley. Voordaan is de nummer 9.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.