Richard Verschoor blikt vooruit op Formule 3-seizoen: "Ik zie niet in waarom ik niet kan winnen"

Verschoor, hier nog rijdend namens Red Bull
Verschoor, hier nog rijdend namens Red Bull © Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool
BENSCHOP - Terwijl Max Verstappen het spits afbeet in het seizoen van de Formule 1 bereidt Richard Verschoor uit Benschop zich voor op het Formule 3-seizoen. Onlangs maakte de 18-jarige Verschoor bekend dat hij zich voor komend seizoen heeft verbonden aan MP Motorsports en dat hij zijn wedstrijden gaat verrijden in de Formule 3.
Verschoor zal nog wel geduld moeten hebben. Het eerste raceweekend in de Formule 3 is pas in het weekend van 4 en 5 mei. Vorig jaar beleefde Verschoor een veelbewogen seizoen. In de Formule Renault 2.0 ging het zeer moeizaam. Desteopvallender was het dan ook dat de jonge Benschopper tussentijds overstapte naar de GP3, waar hij meteen indruk maakte met een spetterende inhaalrace op het circuit van Spa-Francorchamps in België.
Rick van Manen in gesprek met Richard Verschoor
Vandaar ook dat Verschoor onlangs nog in Abu Dhabi testte in de Formule 2. Toch tekende hij niet voor een stoeltje op het op één na hoogste raceniveau. "Dat heeft te maken met financiële middelen. Er was simpelweg gewoon geen budget voor", zo vertelt hij in gesprek met Rick van Manen. "Dat was jammer, zeker omdat de testen erg goed gingen."
Het maakt Verschoor wel extra ambitieus met het oog op het nieuwe Formule 3-seizoen. "Ik heb vorig jaar al mogen wennen aan dit niveau en daarnaast heb ik in Abu Dhabi zelfs ervaring mogen opdoen in de Formule 2. Dat zijn allemaal dingen die je in positieve zin meeneemt. Ik zie niet in waarom ik niet zou kunnen winnen", zo besluit hij.  

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.