Voetbalclub DESTO rouwt om omgekomen jeugdtrainer

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
VLEUTEN - Een van de drie slachtoffers die maandag zijn omgekomen bij het schietincident in Utrecht is de 49-jarige Rinke Terpstra uit Utrecht. De vader van drie kinderen was ook trainer van twee jeugdteams bij voetbalclub DESTO uit Vleuten. Bij die club voetbalde en tenniste hij ook zelf.
"Met grote verslagenheid en vol verbijstering hebben we het vreselijke nieuws ontvangen dat bij het schietinicident van vandaag in Utrecht onze trainer van de teams JO19-1 en MO11-2, Rinke Terpstra, is omgekomen," schrijft voorzitter Frits Velthuijs op de website.
Dinsdagavond komen de leden van DESTO bij elkaar. In het clubhuis is een condoleanceregister geopend, zegt de club tegen RTV Utrecht. Komende zaterdag zullen alle teams met een rouwband spelen.

ANDERE CLUBS

Diverse voetbalclubs in de omgeving betuigen hun medeleven aan DESTO en de familie van Rinke Terpstra. Op de websites van onder meer buurverenigingen UVV, VV De Meern en PVCV staan blijken van medeleven. Het Utrechtse PVC laat weten een e-mail aan het bestuur van DESTO te hebben gestuurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.