Amateurclubs in de regio staan stil bij aanslag Utrecht

© Bas Teunissen
PROVINCIE UTRECHT - De KNVB biedt alle amateurverenigingen dit weekend de mogelijkheid om stil te staan bij de aanslag in Utrecht. Teams die dit willen kunnen volgens de bond voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte in acht nemen.
Bij het schietincident in de tram op het 24 Oktoberplein vielen maandag drie doden en vijf gewonden. Eén van de slachtoffers was trainer van twee jeugdteams bij voetbalvereniging DESTO uit Vleuten.
Teams die stil willen staan bij de gebeurtenissen moeten dit volgens de bond bespreken met de tegenstander en de scheidsrechter. De KNVB vraagt "van beide kanten op begrip voor een eventuele keuze".
Bij oefenwedstrijden in de regio is deze week al spontaan een minuut stilte gehouden en meerdere clubs roepen hun leden op dat dit weekend ook te doen. Bij DESTO spelen dit weekeinde alle teams met voetballers vanaf elf jaar met rouwbanden.
De KNVB organiseert tijdens de wedstrijd Nederland - Wit-Rusland geen minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag. Reden is dat de overheid geen nationale dag van rouw heeft afgekondigd. De bond zegt dat het geen gemakkelijk besluit was. "Ook bij ons wordt er veel over het incident gesproken. Maar dat is dan ook juist de reden waarom hier ooit een protocol voor is opgesteld. Discussies mogen niet leiden tot een punt waarop het ene incident als erger dan het andere moet worden bestempeld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.