Eemdijk staat waar DOVO wil staan

Kesley den Haag ontbreekt bij DOVO
Kesley den Haag ontbreekt bij DOVO © DOVO_Jeroen van den Berg
EEMDIJK - In speelronde 26 van de Derde divisie ontvangt nummer zestien Eemdijk zaterdag nummer drie Quick Boys. Middenmoter DOVO krijgt bezoek van ASWH, dat als nummer twaalf twee plaatsen onder de Veenendalers staat.

EEMDIJK

Na twee duels in de derde periode staat Eemdijk waar DOVO graag zou willen staan: op de eerste plaats, met uitzicht op de play-offs om promotie. Uiteraard is het Eemdijk daar niet om te doen, en zal de periodetitel er ook niet komen. Maar de huidige positie is wel behaald met punten die hard nodig zijn in de strijd om lijfsbehoud. Daarin zijn de Diekers inmiddels wel op een herkansingsplek beland.
Of de goede lijn, Eemdijk haalde negen punten uit de laatste drie duels, zaterdag zal worden voortgezet, is maar zeer de vraag. Tegenstander Quick Boys, getraind door Erik Assink (ex-Vogels, ex Spakenburg én ex-GVVV), staat derde, en is er alles aan gelegen om volgend seizoen in de Tweede divisie. Een slechte uitslag in Eemdijk past niet bij die doelstelling. Eerder dit seizoen versloeg Quick Boys Eemdijk in Katwijk met 6-3.
Bij Eemdijk keert Renco van Eeken terug van een blessure. Ook Wouter Bout, die vorige week ontbrak vanwege werkverplichtingen, is er weer bij

DOVO

De derde periodetitel, en dus een play-offplaats, is zo'n beetje het enige waar DOVO dit seizoen nog voor voetbalt. Voor degradatie hoeven de mannen van Gert Kruys niet te vrezen, rechtstreekse promotie is ver buiten bereik. Na het pak slaag van vorige week bij Quick Boys (5-0) telt tegen ASWH zaterdag maar één ding: winst. Eerder dit seizoen lukte dat in de uitwedstrijd niet. Een veel sterker DOVO verloor toen onterecht met 1-0. Vorig seizoen werd ASWH, dat wordt getraind door Houtenaar Cesco Agterberg, op Panhuis wel verslagen, met 3-2.
In de ziekenboeg van DOVO, waar vorige week Quincy Arends en Kesley den Haag lagen, nam deze week ook Ralph Hovestad de plaats van Arends in. De verdediger heeft een liesbreuk. Abderrahim Loukili is een twijfelgeval, Lars Middelwijk is nog geschorst.

LIVE

Beide Derde divisieduels beginnen zaterdag om 14.30 uur en zijn live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.