Spakenburg - GVVV, altijd beladen streekderby

GVVV-captain Terschegget speelt volgend seizoen voor Spakenburg
GVVV-captain Terschegget speelt volgend seizoen voor Spakenburg © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - De streekderby tussen de blauwe voetbalbolwerken Spakenburg en GVVV is altijd beladen. In speelronde 26 van de Tweede divisie zal dat niet anders zijn, zelfs al spelen beide clubs nog slechts voor de eer.
Neem alleen al de dwarsverbanden. Spakenburgers Tom Oostinjen en Philip Ties verkassen komende zomer naar GVVV, terwijl GVVV-captain Roy Terschegget de omgekeerde weg bewandelt. Ander oud zeer tussen beide clubs is de plotselinge overstap van trainer John de Wolf, in de zomer van 2017, van GVVV naar Spakenburg.
In de competitie zijn beide clubs, zoals al gezegd, wel zo'n beetje klaar. Spakenburg staat vijfde, met negen punten achterstand op koploper IJsselmeervogels. GVVV is dertiende, maar de marge met de promotie/degradatieplekken lijkt met 14 punten groot genoeg om niet meer in de problemen te komen.

HISTORIE

Het is de 33e keer dat Spakenburg en GVVV elkaar in competitieverband treffen op de Westmaat. In de onderlinge verhoudingen is er een groot verschil tussen de tijd dat de Hoofdklasse het hoogste nivaeu was, en tijd van de Topklasse en de Tweede divisie. In de Hoofdklasse won Spakenburg 14 van de 26 ontmoetingen, tegen GVVV vijf. Van de vijf duels die er sindsdien op de Westmaat werden gespeeld won GVVV er drie, Spakenburg slechts één.
Jordi Bitter keert terug van een blessure
Jordi Bitter keert terug van een blessure © Geert Lommers
Bij Spakenburg keert Jordy Bitter terug van een blessure. Ook Philip Ties, die vorige week in Scheveningen geblesseerd uitviel, is klaar voor het treffen met zijn toekomstige ploeg. Olaf van der Sande was vorige week ziek maar is er nu weer bij. De tegen Scheveningen geblesseerd uitgevallen Giovanni Gravenbeek en Jordi Deckers zijn er niet bij. Dat betekent dat Leon ter Wielen na twee maanden blessureleed zijn rentree maakt onder de lat.
GVVV heeft Wilco den Hartog terug van een schorsing. Danny de Leeuw keert na een beenbreuk terug in de selectie en ook Soufyan Laghmouchi, die vorige week tegen AFC geblesseerd van het veld ging, is er weer bij. Voor Robin Mulder (hiel) en Martin van Eck (onlangs geopereerd aan zijn knie) komt de wedstrijd te vroeg. Wilco den Hartog keert terug na een schorsing.

LIVE

Spakenburg - GVVV begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen bij Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.