Koninklijke HFC - IJsselmeervogels: meester bezoekt de leerling

Meester Verdonkschot op bezoek bij zijn leerling
Meester Verdonkschot op bezoek bij zijn leerling © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Tweede divisiekoploper IJsselmeervogels gaat zaterdag op bezoek bij nummer zes Koninklijke HFC. Vogels-trainer Ted Verdonkschot was vorig seizoen nog werkzaam bij de Haarlemmers. Zijn opvolger Gert Jan Tamerus was toen nog speler. Hij blijkt een snelle leerling.
"Hij is altijd rustig, en hij ziet het spelletje goed", zegt Verdonkschot over zijn opvolger, die in zijn debuutseizoen verrassend goed presteert. "Vergis je niet, er zijn wel belangrijke spelers weggegaan, maar Koninklijke heeft een hele goeie opleiding." Mede dankzij die opleiding stond Koninklijke HFC tot drie weken geleden derde, vlak achter AFC en de Vogels. Na drie opeenvolgende verliespartijen staan de Haarlemmers nu zesde.
"Maar schrijf ze nog niet af. Ze hebben nog een inhaalwedstrijd tegoed, dus ze kunnen er nog best bijkomen", waarschuwt de trainer van IJsselmeervogels, die in Haarlem Danny van den Meiracker weer tot zijn beschikking heeft. De topscorer ontbrak vorige week tegen Katwijk vanwege een blessure. "Maar hij gaat niet starten, daarvoor heeft hij deze week op trainen nog niet genoeg kunnen doen."

BLESSURES

Ook Dylan Chiazor en Achraf Nejmi ontbreken bij de Rooien, terwijl bij HFC topscorer Khalid Tadmine (hamstring) moet toekijken. Roy Castien, die vorig seizoen tijdens een proeftraining bij FC Utrecht zijn kruisband scheurde, is op de weg terug maar speelt nog geen wedstrijden.
Het is pas de tweede keer dat IJsselmeervogels in competitieverband in Haarlem tegen Koninklijke HFC speelt. Vorig seizoen wonnen de Rooien met 2-1. Eerder dit seizoen won IJsselmeervogels de thuiswedstrijd tegen de Koninklijke met 1-0, door een doelpunt van Maikel de Harder. HFC is in eigen huis altijd sterk tegen de topteams. De beide thuisnederlagen werden geleden tegen degradatiekandidaten FC Lienden en Scheveningen.

LIVE

De wedstrijd Koninklijke HFC - IJsselmeervogels begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.