Frans van Seumeren: "De KNVB moet zich diep schamen"

Frans van Seumeren
Frans van Seumeren © Orange Pictures
UTRECHT - Ook in Een Berg Sport wordt stilgestaan bij de aanslag in de Utrechtse sneltram waarbij drie mensen het leven lieten en anderen gewond raakten. Het gebeurde een dag nadat FC Utrecht groot feest vierde na een 4-0 zege tegen NAC in Breda. Het contrast kon niet groter zijn.
Korneel Evers staat in zijn wekelijkse ode terug bij de zege van FC Utrecht op NAC Breda en de zwarte dag die volgde.

GEEN MINUUT STILTE

Gisteravond speelde het Nederlands elftal de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. De KNVB besloot om de wedstrijd niet te laten beginnen met een minuut stilte. Het regende klachten in Zeist.
Alle menselijkheid bij de KNVB is verdwenen
Frans van Seumeren
Korneel Evers is woedend. "Respectloos. Van mij hoefde het niet meer. Ik heb de tv meteen uitgezet. Laat maar dan." Ook Gert Kruys vindt het een grove blunder. "Verschrikkelijk en onbegrijpelijk."
Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht, is witheet. "Regeltjes zijn heilig. Het zijn allemaal regelneven die er zitten. Er schijnt een protocol te zijn heb ik begrepen en dit viel niet binnen het protocol." Evers is al het geloof in de voetbalbond verloren. "Dit maakt bij elke minuut stilte die ooit nog gaat volgen dat het niet is uit respect of eerbied, maar omdat er een protocol is."
Frans van Seumeren: "Allemaal regelneven bij de KNVB"
"Alle menselijkheid verdwijnt. Eén van de slachtoffers is notabene een jeugdtrainer van DESTO. Zijn kinderen zitten op voetbal", vervolgt de grootaandeelhouder. "Het Nederlands elftal moest zich maandag melden in Zeist, onder zware bewaking, code 5 en de KNVB doet er niets aan." FC Utrecht laat zich niet onbetuigd. De club zal vrijdagavond vertegenwoordigd zijn bij de stille tocht. Frans van Seumeren loopt mee. Datzelfde geldt voor technisch directeur Jordy Zuidam, andere directieleden en mogelijk zelfs spelers van de club "Het raakt de stad en raakt de mensen van de stad. Wij zijn een belangrijke speler in Utrecht. Het is voor ons heel begrijpelijk dat zoveel mensen willen meelopen", besluit Van Seumeren.

MALING AAN PROTOCOLLEN

Volgende week zondag speelt FC Utrecht tegen Feyenoord. Tijdens die wedstrijd zal er wel een minuut stilte zijn. Ook zullen de spelers rouwbanden dragen. "Geen idee of het mag van de KNVB, maar we doen het gewoon. Als het niet in het protocol past is het jammer. We doen het gewoon", stelt Van Seumeren
Frans van Seumeren: "We trekken ons tegen Feyenoord niks aan van protocollen"
De wedstrijd tegen Feyenoord gaat van doorslaggevende waarde zijn in de strijd om plaats drie. "We hebben even een dip gehad na de winterstop. Knap hoe Advocaat het weer op heeft gepakt. Ik ben hartstikke blij met hem." Gert Kruys waarschuwt wel voor de besluiteloosheid. "In de thuiswedstrijden tegen Excelsior en Groningen duurt het van achteruit te lang en dan gaat het publiek morren. Ze willen meer opportunisme zien."
JOHN VAN DEN BROM
John van den Brom en Dennis Haar
John van den Brom en Dennis Haar © Orange Pictures
Van Seumeren kijkt uit naar volgend seizoen, als John van den Brom het overneemt van Dick Advocaat. "John past bij onze club, daar ben ik echt van overtuigd. Ik ben echt blij dat hij gekomen is."
Frans van Seumeren: "Van den Brom gaat het goed doen bij FC Utrecht"
De onderhandelingen gingen bijzonder makkelijk. "John is bij AZ behoorlijke bedragen gewend", lacht Van Seumeren. Korneel Evers vult aan: "Dus hij moest even slikken?" "Ja", vervolgt Van Seumeren, "Maar we waren het er eigenlijk al het eerste gesprek over eens dat het goed zou komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.