Opgeleefd Eemdijk weet niet te stunten tegen Quick Boys

© Menno Schilder
EEMDIJK - Het opgeleefde Eemdijk heeft geen stunt weten neer te zetten tegen Quick Boys. De promovendus won tot zaterdag drie keer op rij, maar aan die reeks komt een einde. De ploeg uit Katwijk won met 3-1.
Daar de eerste kans voor Eemdijk was, maakten de bezoekers de eerste treffer. Na twaalf minuten kopte de boomlange Jesse van Nieuwkerk zijn ploeg op voorsprong.
David van de Groep (Eemdijk): "Gaven goals vandaag te makkelijk weg"

DE KRUIJS

De uitstekend spelende Marc de Kruijs verdubbelde na dik een half uur spelen de score. De linksbuiten scoorde op aangeven van Van Nieuwkerk.
Na goed werk van Jeffrey Ket kon De Kruijs zijn doelpuntenaantal op twee brengen na iets minder dan een uur spelen. De bal werd breed gelegd, waarna De Kruijs eenvoudig kon binnenschuiven.
Jasper Bolland (Eemdijk): "De trainer vindt dat ik te weinig breng"
Een kwartier voor tijd leek het slotoffensief ingezet toen Dennis van der Plas van Quick Boys een voorzet van Zakaria el Bennay achter zijn eigen doelman werkte. Hierdoor werd het 1-3.

ROOD

Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd moest Quick Boys bovendien met tien man verder, doordat middenvelder Tim Bloemendaal zijn tweede gele kaart ontving en moest inrukken.
Ondanks het nummerieke overtal en de late aansluitingstreffer kwam de Katwijkse overwinning niet meer in gevaar en stond er na anderhalf uur spelen een 3-1 eindstand op het scorebord.
Ruud van der Geest (Eemdijk): "Degradatie ontlopen zit er in"
12' Jesse van Nieuwkerk [0-1]
35' Marc de Kruijs [0-2]
58' Marc de Kruijs [0-3]
73' Dennis van der Plas [1-3, e.d.]
Bijz. 83' Rode kaart Tim Bloemendaal, Quick Boys [2x geel]

RANGLIJST

Eemdijk blijft ondanks de nederlaag zestiende in de Derde Divisie A. Als Eemdijk op de vijftiende of zestiende plaats eindigt moet de ploeg nacompetitie spelen voor lijfsbehoud. Plek zeventien en achttien zorgt voor rechtstreekse degradatie.