IJsselmeervogels geeft niet thuis en verliest zwaar in Haarlem

© Bert Kous
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft een zware nederlaag geleden op bezoek bij Koninklijke HFC. De koploper van de Tweede Divisie verloor met 4-1 van de Haarlemmers. Het was de derde wedstrijd op rij waarin de Rooien niet tot winst kwamen.

ONDERGROND

In de openingsfase had de ploeg van trainer Ted Verdonkschot veel moeite met de ondergrond in Haarlem. IJsselmeervogels speelt zelf haar wedstrijden op kunstgras, maar moest tegen Koninklijke HFC op gras aantreden.
Geknoei in de achterhoede van de bezoekers uit Bunschoten-Spakenburg leidde de openingstreffer in. Jacob Noordmans zette de treffer op zijn naam.
Ted Verdonkschot (IJsselmeervogels): "Goed gespeeld, maar verloren door individuele fouten"
De stand werd voor rust nog gelijk getrokken door Gevero Markiet. De voormalig verdediger van FC Utrecht kon na een hoekschop de afvallende bal binnentikken.

ALI AKLA

Na de thee kreeg IJsselmeervogels twee goede kansen om op voorsprong te komen. De uitstekend spelende Ali Akla, die na een periode vol blessureleed weer eens mocht starten, zag zijn poging net naast gaan, evenals een inzet van Robbert Olijfveld.
In het laatste kwartier ging het helemaal mis voor de Vogels. Het kwam opnieuw op achterstand, toen Daniël van Son namens Koninklijke HFC via een snelle counter kon profiteren.
Kevin van Dierman (IJsselmeervogels): "Ik vind 4-1 geflatteerd"
In een poging nog een punt te redden bracht Verdonkschot de niet volledig fitte Danny van den Meiracker in, maar veel effect sorteerde dat niet. Sterker nog: Koninklijke HFC liep nog uit naar 3-1 en 4-1 via treffers van Peet van de Slot en Tim van Soest.
17' Jacob Noordmans [1-0]
45' Gevero Markiet [1-1]
74' Daniël van Son [2-1]
84' Peet van de Slot [3-1]
86' Tim van Soest [4-1]
Verslaggever Bert Kous over de zware nederlaag van de Vogels

RANGLIJST

Twee weken geleden liep de kwakkelende koploper ook al tegen een zware nederlaag aan. Toen werd het 5-0 voor Kozakken Boys.
IJsselmeervogels is zaterdag nog koploper van de Tweede Divisie met 51 punten. Naaste achtervolger AFC neemt het zondag op tegen Jong Sparta Rotterdam, de nummer elf van de ranglijst. Bij winst passeren de Amsterdammers IJsselmeervogels en nemen zij de koppositie over.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.