Spakenburg trekt in streekderby tegen GVVV aan langste eind

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - De streekderby in de Tweede Divisie tussen Spakenburg en GVVV is gewonnen door Spakenburg. De ploeg van John de Wolf stapte op eigen veld met een 2-1 overwinning van het veld.
Verslaggever Mark Kloostra over de winst van Spakenburg op GVVV
Spakenburg kwam op eigen veld razendsnel op voorsprong. Het was uitgerekend Philip Ties die de score opende: 1-0. Hij verkast komend seizoen van Spakenburg naar GVVV. Bij GVVV ontbrak overigens trainer Niek Oosterlee op de bank. Hij kreeg een schorsing vanwege zijn gedrag bij het uitduel tegen Katwijk.
Leon ter Wielen:"Ondanks hét rotmomentje sluiten we het goed af"

PENALTY

Spakenburg ging de tweede helft in met de 1-0 voorsprong. GVVV kwam er niet veel aan te pas en de Veenendalers creëerden haast geen kansen. Toch kwam de gelijkmaker op het scorebord. Simon Brouwer werd door de Spakenburgse doelman Leon ter Wielen in scoringspositie onderuitgehaald. GVVV kreeg een strafschop en Ter Wielen een gele kaart. Roy Terschegget, die volgend seizoen juist van GVVV naar Spakenburg vertrekt, faalde niet en maakte er 1-1 van.
Nathaniël Will:"Zij kwam gelukkig op die 1-1"
Maar bij die treffer bleef het niet. Zes minuten voor tijd wist uitblinker Kevin Sterling de bal het Veenendaalse doel in te werken en zich zo te kronen tot matchwinner: 2-1.
7' Philip Ties [1-0]
74' Roy Terschegget [1-1]
84' Kevin Sterling [2-1]
Roy Terschegget: "Gelijkspel was terecht geweest"
Spakenburg en GVVV spelen beiden in de Tweede Divisie nog om de eer. Spakenburg staat vijfde en het moet wel heel raar lopen wil het nog meedoen in de titelstrijd. GVVV staat twaalfde en hoeft zich geen zorgen te maken om degradatie.