Sport Kort 23 en 24 maart: Schaerweijde en Voordaan delen de punten, ruime overwinning voor RUS

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de rubriek Sport Kort bundelt de sportredactie van RTV Utrecht de sportuitslagen van diverse clubs en verenigingen uit de provincie.

HOCKEY VROUWEN

Fletiomare heeft in de Overgangsklasse A een mooie overwinning geboekt op nummer vier Alliance. De middenmoter uit Utrecht won met 4-2.
Fletiomare staat achtste met 15 punten uit 14 duels.
De regioderby in de Overgangsklasse B tussen Voordaan en Schaerweijde is geëindigd in een gelijkspel. De ploegen uit Groenekan en Zeist kwam allebei twee keer tot scoren.
Schaerweijde blijft tweede met 27 punten, op 9 punten afstand van koploper Leonidas. Voordaan vinden we terug op plek vier met 24 punten.

HOCKEY MANNEN

Duur puntverlies voor Schaerweijde. De Zeisternaren gingen met 3-2 onderuit tegen Laren, ondanks doelpunten van Daan Ros en Pieter-Jan Voerman. Voordaan pakte slechts een punt in het duel met hekkensluiter Push, dat in 3-3 eindigde. Wouter Kroneman, Adriaan Stolk en Eric Hemesath waren trefzeker namens de ploeg uit Groenekan.
Schaerwijde staat derde, Voordaan is de nummer 8 van de Promotieklasse.
Phoenix uit Zeist nam het in de regioderby in de Overgangsklasse B op tegen het Utrechtse USHC. Er kwam geen winnaar, want beide ploegen scoorden één keer: 1-1. IJsseloever uit IJsselstein verloor nipt met 1-0 van Ring Pass Delft.
Phoenix staat zevende, USHC negende en IJsseloever is de nummer 10 van de Overgangsklasse B.

RUGBY

In de kampioenspoule van de Eerste Klasse heeft Eemland de regioderby van URC gewonnen. In Amsersfoort won de thuisploeg met 48-10 van de Utrechters. Eemland staat tweede in de kampioenspoule gevolgd door URC op de derde plaats.
URC heeft in de Ereklasse verloren. De Utrechtse vrouwen verloren met een klein verschil van Castricum. Het werd 37-35. Door de nederlaag blijft URC laatste in de Ereklasse.
In de promotie-degradatiepoule om een plek in de Ereklasse heeft koploper RUS riant gewonnen. Tegen DIOK werd het 79-0. RUS blijft, logischerwijs, koploper.

TAFELTENNIS

De tafeltennisters van VTV hebben de topper in de Eredivisie tegen Heerlen met 4-2 verloren. Door de nederlaag wipt Heerlen over VTV heen in de stand. De Limburgers staan nu tweede en VTV derde. Beide teams hebben 48 punten, maar VTV heeft een duel meer gespeeld.

BASKETBAL

De basketballers van UBALL hebben het uitduel tegen hekkensluiter Racing Beverwijk ruim gewonnen. Het werd 91-71 voor de ploeg uit Utrecht.
UBALL staat op de vijfde plaats met 24 punten uit 23 duels.
Utrecht Cangeroes leed een pijnlijke nederlaag. De nummer drie van de Promotiedivisie bij de vrouwen verloor met 60-59 van laagvlieger De Groene Uilen.
Na negentien duels staat Utrecht Cangeroes derde in de Promotiedivisie met 26 punten.

VOLLEYBAL

De volleyballers van MKB Accountants/VCV hebben een belangrijke overwinning geboekt. NTC-Vastgoed Donitas werd met 3-1 verslagen.
Door de overwinning staat VCV steviger op plek tien, die plek geeft aan het einde van de competitie recht op nog een seizoen in de Topdivisie.
VCV heeft 15 punten uit 20 duels. Concurrent Volley Tilburg heeft drie punten minder uit 19 duels.
De volleybalsters van VV Utrecht hebben simpel afgerekend met OBEG Donitas. In Groningen werd er met 3-0 in sets gewonnen.
Door de overwinning blijft de Utrechtse formatie meedoen om de titel in de Topdivisie. Het heeft evenveel punten als koploper Peelpush, maar een duel meer gespeeld.

SNOOKER

Sportcentrum Utrecht won met klinkende cijfers van Snooker Society. Het werd 8-1 voor de Utrechters, waar Roy Stolk en Feylin Janssen beiden drie keer wonnen.
Na vijftien wedstrijden staat Sportcentrum Utrecht op de derde plaats in de Eredivisie.

TAFELTENNIS

Voor de tafeltennisters van FysioScheepje / SKF uit Veenendaal was er een klinkende overwinning in de Eredisie. Tegen hekkensluiter Avanti werd er eenvoudig en overtuigend met 8-0 gewonnen.
De tafeltennisters uit Veenendaal staan na dertien wedstrijden op een vierde plaats in de Eredivisie.

GOLF

In Almere namen twee regioclubs uit de provincie Utrecht het op tegen elkaar. De golfsters van het Utrechtse Amelisweerd verloren met 10-8 van De Pan, afkomstig uit Zeist.
Het was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse 1 vrouwen.
Ook bij de mannen stond er meteen een mooi affiche uit de provincie op het programma. In de Hoofdklasse 1 wonnen de golfers van de Hoge Kleij uit Leusden wonnen met 10-8 van het Zeister De Pan.
De mannen van de Amelisweerd uit Utrecht troffen geen tegenstander uit de regio, maar namen het op tegen Grevelingenhout. De uitslag van die wedstrijd was 12-6, in het voordeel van Grevelingenhout.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.