Late tegentreffer kost SCHC overwinning in topper

© Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - Het is de hockeysters van SCHC niet gelukt om de koppositie in de Livera Hoofdklasse Dames over te nemen van Amsterdam. In de hoofdstad werd het 2-2 door een late treffer van de thuisclub.

ZERBO

SCHC kwam flitsend uit de startblokken. Binnen een kwartier stond het al met 2-0 voor de Bilthovense formatie. Topscorer Ginella Zerbo was tweemaal trefzeker. Op slag van rust deed Amsterdam iets terug. Oud-Kampong-speelster Marijn Veen maakte de aansluitingstreffer.
Ginella Zerbo over Amsterdam - SCHC
In het vervolg van de wedstrijd ging het duel gelijk op. Met nog een paar tellen op de klok was het Amsterdam dat mocht juichen. Maria Verschoor tekende voor de gelijkmaker. Direct na het doelpunt werd er afgefloten.

KAMPONG

Ook Kampong kwam in actie. De Utrechtse ploeg ging nipt onderuit tegen Oranje-Rood. In Eindhoven werd het 2-1 voor de thuisploeg. De Utrechtse treffer kwam op naam van Margot Zuidhof.
Door de puntendeling is Den Bosch de nieuwe koploper van de Hoofdklasse met 41 punten. Amsterdam en SCHC volgen op één punt. Kampong staat met 27 punten op de zesde plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.