PEC steunt Utrecht en geeft sneer naar KNVB

© RTV Utrecht
UTRECHT - Supporters van PEC Zwolle en Emmen zijn opgeroepen om aan het begin van de wedstrijd tussen beide ploegen, komende zondag, drie minuten stil te zijn. Met die actie willen de clubs stilstaan bij de dodelijke schietpartij in Utrecht, waarbij vorige week drie mensen om het leven kwamen, onder wie een lid van DESTO.
Met de actie nemen de fans ook stelling tegen de KNVB, die het drie dagen na de aanslag niet nodig vond om een minuut stilte in acht te nemen, voorafgaande aan de interland tussen Nederland en Wit Rusland.
"De KNVB mag dan van de regeltjes zijn, in Zwolle willen wij de 3 slachtoffers van de aanslag in Utrecht herdenken", valt te lezen op FaceBook. "De eerste 3 minuten tegen FC Emmen willen wij jullie vragen om stilte. Om na een applaus de volgende 87 minuten maximaal support voor deze belangrijke wedstrijd te geven!"
Eerder uitte ook Frans van Seumeren forse kritiek op de voetbalbond. De supportersverenigingen van FC Utrecht liepen om deze reden zaterdag boos weg uit een overleg met de KNVB.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.