Technische commissie DOVO schaart zich achter trainer Gert Kruys

© Jeroen van den Berg/DOVO
VEENENDAAL - DOVO staat achter trainer Gert Kruys. Dat zegt Kees Muller van de technische commissie tegen RTV Utrecht. Een deel van de selectie heeft maandag zijn onvrede geuit over de werkwijze van Kruys, maar DOVO wil door met de Utrechter als trainer.
Kees Muller (Technische commissie DOVO): "Geen optie om de trainer te ontslaan"
In het gesprek van maandag tussen de gehele spelersgroep en de TC is uitvoerig gesproken over de huidige situatie bij DOVO. "Daar waren een aantal spelers niet tevreden over de samenwerking met Kruys. Er is niet gezegd dat het vertrouwen opgezegd, maar er was wel een stuk onvrede", aldus Muller. "Wij hebben aangegeven dat het wat ons betreft geen optie is om de trainer te ontslaan."
"Als de samenwerking goed wil worden, moeten beide een stap naar elkaar doen. De groep moet naar zichzelf kijken", laat Muller weten. "Als TC vonden wij dat het de afgelopen periode wat plichtmatiger werd. Daarop hebben wij gezegd dat we met de groep bij elkaar gingen zitten", vertelt Muller. "Zeg daarin wat je wil, maar wij hebben ook iets te vertellen. Optie één: deze trainer kan gewoon trainen, dus die man gaan wij niet naar huis sturen."
Muller heeft de spelersgroep tot vrijdag gegeven om aan te geven of zij nog door willen gaan bij DOVO. Spelers die dan aangeven dat zij geen toekomst meer zien in Veenendaal, mogen vertrekken na dit seizoen. De club hoopt niet dat dat gebeurt.

REACTIE KRUYS

Kruys herkent de situatie en was niet verrast. Hij weet dat een deel van de spelersgroep lastig om kan gaan met zijn professionele aanpak. De onvrede komt vooral van spelers die al aangegeven hebben na dit seizoen te vertrekken uit Veenendaal. "Het heeft te maken met een verschil van inzicht", zegt Kruys. "Ik verlang het uiterste van mijn spelers en dat botst wel eens. Dan krijg je zulke situaties. Er zijn een aantal spelers die niet goed met mij door één deur kunnen, maar dat is wederzijds. Dat weet ik ook wel, want ik pak ze hard aan. Maar ik voel de steun van de leiding."
DOVO heeft vier van de laatste vijf duels verloren in de Derde Divisie en staat elfde. Ondanks deze reeks aan slechte resultaten wil DOVO dus de ingezette lijn met Kruys als hoofdtrainer voortzetten, ook volgend jaar. De Utrechter loodste de Veenendaalse club twee seizoenen terug van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie. Kruys heeft nog een contract tot en met het seizoen 2019-2020 op Panhuis.
Zaterdag vervolgt DOVO de competitie met een regioderby tegen Eemdijk. Dinsdagavond stond de hele groep op het veld in voorbereiding op dat duel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.