Spanning aan alle kanten bij DOVO - Eemdijk

Jasper Bolland is weg bij Eemdijk
Jasper Bolland is weg bij Eemdijk © Orange Pictures
VEENENDAAL/EEMDIJK - Bij de streekderby in de Derde divisie A komt de spanning zaterdag van alle kanten. Eemdijk strijdt tegen rechtstreekse degradatie, bij DOVO was het het deze week onrustig. Spelers toonden zich ontevreden over trainer Gert Kruys.

DOVO

Er werd veel gepraat bij DOVO, de afgelopen week. Maandag zaten spelers en technische staf bij elkaar, waarna de technische commissie de kant van de trainer koos. Spelers kregen tot vrijdag de tijd om te melden of ze al dan niet met Kruys verder willen. Willen ze dat niet, dan mogen ze na dit seizoen vertrekken. "Tot op dit moment heeft niemand zich gemeld", zei Kees Muller namens de TC op vrijdagochtend tegen RTV Utrecht.
De onrust in Veenendaal wordt mede veroorzaakt door de resultaten. DOVO wilde meedoen om promotie naar de Tweede divisie, maar na een matige reeks en een slechte start van de derde periode dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Winst op Eemdijk zou het humeur op Panhuis aanmerkelijk verbeteren.
In de wedstrijd tegen Eemdijk ontbreken de geschorsten Marley Berkvens en Lars Middelwijk. Kesly den Haag en Ralph Hovestad zijn geblesseerd.

EEMDIJK

De grootste aderlating voor Eemdijk is het vertrek per direct van Jasper Bolland. De routinier, die sowieso bezig was aan zijn laatste seizoen, kan het voetbal niet langer combineren met werk en privé. Voor het overige kan trainer Ruud van der Geest beschikken over een complete selectie.
Eemdijk heeft de laatste weken de nodige punten gesprokkeld en staat nu in elk geval op een plek die aan het eind van de rit recht geeft op het spelen van p/d wedstrijden. Rechtstreekse handhaving zit er voor Eemdijk normaal gesproken niet meer in.
Eerder dit seizoen won DOVO de uitwedstrijd tegen Eemdijk met 5-1. DOVO - Eemdijk stond in Veenendaal drie keer eerder op het programma. De eerste twee keer won DOVO met 2-0. De laatste ontmoeting eindigde in een 2-1 zege voor Eemdijk.

LIVE

DOVO - Eemdijk begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht op de 93.1FM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.