Zieke Gustafson twijfelgeval bij FC Utrecht

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Het is nog onzeker of Simon Gustafson zondag kan spelen, met FC Utrecht tegen Feyenoord. De middenvelder ontbrak donderdag en vrijdag op de training wegens ziekte. "Als hij zaterdag niet traint, kan hij zondag niet spelen", zei trainer Dick Advocaat tijdens de wekelijks persconferentie over de penaltyspecialist van FC Utrecht.
Advocaat gaf ook aan net als tegen NAC (4-1 winst) en MSV Duisburg (6-0) opnieuw te kiezen voor het 4-4-2 systeem. "Dat spelen we al langer, alleen speelden we eerst met een hangende linkerspits", aldus de trainer, die nog steeds niet kan beschikken over de geblesseerden Emil Bergström, Simon Makienok en Cyriel Dessers.
Dat Feyenoord als tegenstander geroepen komt, nu de laatste twee thuisduels teleurstellend zijn verlopen, wil er bij Advocaat niet in. "Ik vind dat zo'n rare vraag. We waren tegen Excelsior en FC Groningen goed genoeg om te winnen, maar we hebben niet gewonnen. Uit zat het wel mee. We presteren gewoon naar behoren."
De persconferentie van Dick Advocaat
"Feyenoord heeft nog steeds een paar spelers die erg belangrijk kunnen zijn", analyseert Advocaat de aanstaande tegenstander, die dit seizoen al twee keer van FC Utrecht won. In de competitie werd het 1-0. In de beker stond na 90 minuten dezelfde uitslag op het bord . Beide duels waren in de Kuip. "Ze zijn wel onzeker", vervolgt de Utrecht-trainer. "De trainer gaat weg, de technisch directeur gaat weg. Dat veroorzaakt onrust."
Of Advocaat, die ook gepolst werd om hoofdtrainer te worden in de Kuip, het ambieert om Martin van Geel op te volgen als technisch directeur? "Dat lijkt me niet verstandig."
Grootaandeelhouder Frans van Seumeren zei vorige week in Een Berg Sport dat FC Utrecht vierde gaat eindigen als zondag Feyenoord verslaat. "Frans mag dat zeggen, hij is supporter", reageert Advocaat. "Feyenoord strijdt voor directe plaatsing voor Europees voetbal, wij voor plaatsing voor de play-offs."
Sean Klaiber blikt vooruit op FC Utrecht-Feyenoord
In Een Berg Sport kwamen vrijdag de gebruikelijke onderdelen aan bod: de Ode van Korneel, aan de Tap met Ap, en er werd uitgebreid gesproken met Sander van de Streek. Gert Kruys vroeg aandacht voor de herdenking in de Galgenwaard van de gebeurtenissen van 18 maart op het 24 Oktoberplein.
Aan de Tap met Ap

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.