IJsselmeervogels wint dankzij De Harder en gaat weer aan kop: "Dit hadden we nodig"

© Goalphoto.nl
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels is ten minste weer voor één dag de koploper van de Tweede Divisie. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg versloeg degradatiekandidaat Barendrecht met 3-0.
Verslaggever Bert Kous over de winst van IJsselmeervogels
Via Maikel de Harder kwam IJsselmeervogels in de zevende minuut op 1-0 voorsprong. Hij kon de bal binnenschieten na knullig verdedigen van de bezoekers. Diezelfde De Harder, volgens verslaggever Bert Kous de man of the match, gaf de assist op de 2-0. In de 73e minuut gaf hij de voorzet op de tot dan toe onzichtbare Danny van den Meiracker.
Uitblinker Maikel de Harder: "We spelen niet goed, maar drie punten belangrijk"
Zeven minuten voor tijd maakte De Harder met zijn tweede van de middag de 3-0. Met een mooie beweging nam hij de bal mee uit de lucht, ging langs de keeper en schoot vervolgens de bal vanuit een moeilijke hoek de bal binnen. De uitblinker was zo bij alle drie de treffers van De Vogels betrokken. "Die was fantastisch ja. Ik kreeg een wereldpass van Danny (Van den Meiracker, red). Ik was in één keer weg en dan scoren", reageerde De Harder na afloop tegen RTV Utrecht.
7' Maikel de Harder [1-0]
73' Danny van den Meiracker [2-0]
83' Maikel de Harder [3-0]
Volgens De Harder zijn de drie punten heel belangrijk. "We zitten niet in een fase dat we de sterren van het dak spelen dus dan zijn de punten heel hard nodig. Misschien hadden we nog meer aan het doelsaldo moeten werken, we hadden ook zeker de kansen daarvoor." Trainer Ted Verdonkschot was ook blij met de zege. "We hebben de afgelopen weken wat tikken gehad, dus dit was wel nodig. Ik ben daarom ook blij dat we de nul hebben gehouden, maar ik weet dat we veel beter kunnen dan dat we hebben laten zien vandaag", zegt de oefenmeester.
Trainer Ted Verdonkschot: "Niet goed gespeeld, maar hadden veel eerder 2-0 kunnen maken"
IJsselmeervogels is met 54 punten uit 27 wedstrijden de koploper van de Tweede Divisie. AFC staat tweede met één punt minder. De Amsterdammers zijn deze speelronde nog niet in actie gekomen. Morgen kunnen zij de koppositie overnemen van IJsselmeervogels. AFC neemt het dan ook op tegen een degradatiekandidaat: FC Lienden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.