Sport Kort: Utrecht Cangeroes verslaat Hoofddorp, hockeyers IJsseloever pakken belangrijke punten

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De basketbalsters van Utrecht Cangeroes hebben in de Promotiedivisie met 61-52 gewonnen van Hoofddorp.
Met nog twee speelronden te gaan staat de ploeg uit Utrecht op een derde plaats.

HOCKEY

In de strijd tegen degradatie in de Overgangsklasse B hebben de hockeyers van IJsseloever goede zaken gedaan. De ploeg uit IJsselstein won overtuigend met 5-1 van hekkensluiter HCAS. USHC wist niet te stunten op bezoek bij nummer 2 Huizen. De Utrechters gingen met 3-2 onderuit. Phoenix ging hard met 3-0 onderuit tegen Ring Pass Delft.
Phoenix staat zevende in de Overgangsklasse B. IJsseloever staat twee plaatsen lager, gevolgd door USHC dat de tiende plaats bezet.
In de Overgangsklasse B bij de vrouwen leed Schaerweijde duur puntverlies. Uit tegen het laaggeklasseerde MEP speelde de nummer twee van de ranglijst met 1-1 gelijk. Ook Voordaan morste punten tegen een ploeg uit de onderste regionen. In Groenekan werd het 2-2.
In de Overgangsklasse A blijft Fletiomare onderin de middenmoot, na de 5-0 nederlaag tegen Zwolle.

RUGBY

De rugbysters van URC wachten nog altijd op de eerste overwinning in de kampioenspoule van de Ereklasse. Zondag verloren de Utrechtse dames met 41-29 van Delft.
Hierdoor is URC hekkensluiter.
In de kampioenspoule van de Eerste Klasse heren ging USRS onderuit. De Utrechtse rugbyers verloren met 27-19 van Oisterwijk Oysters.
USRS is de nummer 6 van de ranglijst.

VOLLEYBAL

De dames van VV Utrecht verkeren nog altijd in uitstekende vorm en etaleerden dat zaterdag opnieuw in het duel met WSV. In de eigen sporthal werd er met 3-0 in sets gewonnen.
VV Utrecht staat tweede in de Topdivisie Vrouwen. Koploper Peelpush heeft net als VV Utrecht 48 punten, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed. De competitie duurt nog twee speelronden. In het laatste duel nemen VV Utrecht en Peelpush het tegen elkaar op.

BASKETBAL

UBALL ging in de Promotiedivisie Mannen onderuit. De Utrechters verloren met 66-60 van MSV/Zeemacht.
UBALL staat vijfde met 24 punten.

GOLF

In de tweede speelronde van de Hoofdklasse 1 vrouwen was De Pan uit Zeist veel te sterk voor Noordwijkse. Het werd maar liefst 17-1. Na twee wedstrijden is De Pan koploper van de Hoofdklasse 1, met evenveel punten als Eindhovensche.
In de mannenhoofdklasse verloor De Pan verloor met 14-4 van Rosendaelsche. De Hoge Kleij nam het in dezelfde competitie op tegen Noord Nederlandse en kwam wel tot een overwinning. Het werd 13-5 voor de ploeg uit Leusden.
Het Utrechtse De Pan staat zesde en voorlaatste in de Hoofdklasse 1. De Hoge Kleij is koploper.
In de Hoofdklasse 2 verloor Amelisweerd met 17-1 van Goyer. Na twee wedstrijden is Amelisweerd uit Utrecht nog puntloos en is het de hekkensluiter van de ranglijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.