RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Letschert kopt FC Utrecht in knotsgek duel naar winst op Feyenoord

1/5
UTRECHT - FC Utrecht heeft een overwinning geboekt op Feyenoord. De ploeg van Dick Advocaat leek genoegen te moeten nemen met een punt, maar dankzij een doelpunt van Timo Letschert in de allerlaatste minuut wonnen de Domstedelingen met 3-2.

MINUUT STILTE
Voorafgaand aan het duel werd er in stadion Galgenwaard op indrukwekkende wijze stilgestaan bij de aanslag van 18 maart in Utrecht, waarbij vier mensen om het leven kwamen.

Trainer Dick Advocaat (FC Utrecht) in gesprek met Renť van den Berg


Daarna was het voetballen geblazen. De eerste kans was voor de bezoekers. Voormalig FC Utrecht speler Jens Toornstra stuitte op doelman David Jensen, die zijn 100e duel speelde voor FC Utrecht.

Ook daarna waren de gasten de baas op het veld en dat leidde in de negende minuut bijna tot de openingstreffer van aanvoerder Robin van Persie. De veteraan kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar gleed op het laatste moment weg, waardoor de kans verloren ging.


EERBETOON
In de achttiende speelminuut werd het spel even stilgelegd en klonk er een massaal applaus vanaf de tribunes, als eerbetoon aan de hulpverleners die op 18 maart snel ter plaatse waren bij de aanslag.

EMANUELSON
De openingstreffer van Urby Emanuelson kwam volledig uit de lucht vallen. De middenvelder mocht op de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap en verraste Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer door de bal langs de muur te schieten.

Urby Emanuelson (FC Utrecht): "Ik dacht: shit, die gaat eruit"


In de tweede helft ging FC Utrecht sterk van start. Dat leidde meteen tot een goede kans via Gyrano Kerk. De 2-0 viel na een uur spelen, toen Bahebeck de bal zomaar cadeau kreeg van Vermeer. De Fransman behield het overzicht, waarna Van de Streek kon aanleggen voor de tweede Utrechtse treffer.

De blijdschap was van korte duur, doordat de ingevallen Berghuis meteen belangrijk was voor zijn ploeg. De aanvaller profiteerde van onoplettendheid bij Gavory en zorgde ervoor dat Larsson de aansluitingstreffer kon maken. Een paar minuten later was het opnieuw raak. Een afstandsschot van Vilhena werd niet goed gekeerd door doelman Jensen, waardoor het voor Van Persie een koud kunstje was om de 2-2 te maken.

LETSCHERT
Beide ploegen leken genoegen te moeten nemen met een punt, ondanks kansen over en weer in een enerverende slotfase. In de allerlaatste seconde was daar echter Bazoer, die nog ťťn keer besloot aan te leggen. Zijn schot eindigde op de paal, maar Timo Letschert wist de terugspringende bal binnen te koppen.

Beluister het radiocommentaar op Radio M bij de winnende treffer van Timo Letschert (3-2)


33' Urby Emanuelson [1-0]
60' Sander van de Streek [2-0]
64' Sam Larsson [2-1]
75' Robin van Persie [2-2]
90+5' Timo Letschert [3-2]

RANGLIJST
FC Utrecht stijgt dankzij de driepunter naar de vijfde plaats van de Eredivisie. Woensdag wacht alweer de volgende wedstrijd, uit tegen VVV-Venlo.


Matchwinner Timo Letschert (FC Utrecht): "Gestolen overwinning, maar wel heel lekker"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -