Door de Lens van Ankie: Mark van der Maarel de tuinman

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - Stel, je bent ongelooflijk fan van FC Utrecht. Je gaat al dertig jaar naar alle wedstrijden toe. De club is je alles. En dan zomaar opeens op een doordeweekse dag gaat de deurbel. Je doet nietsvermoedend de deur open, en wie staat daar? Mark van der Maarel, verdediger van FC Utrecht, een van jou grote helden.
Afgelopen week gingen selectiespelers op bezoek bij supporters die zich inzetten als mantelzorger. Het is de start van een landelijke campagne van de hoofdsponsor van de club om aandacht te vestigen op mantelzorgers. De spelers gaan de handen uit de mouwen steken en de taken van de mantelzorgers even overnemen. En ik mag mee om alles vast te leggen.
Na een korte persbijeenkomst op het trainingscomplex rijden we naar Nieuwegein. Het is natuurlijk geweldig voor een supporter als jouw grote held bij je op de koffie komt. Dat alleen is al veel waard. Maar er gaat ook echt gewerkt worden. Eerlijk gezegd vraag ik me wel af of dat nou echt zoveel zal gaan voorstellen. Want wat kun je nou echt doen in zo'n korte tijd?
Mark van der Maarel is een vriendelijke en toegankelijke man. Hij weet de mantelzorger al snel op zijn gemak te stellen. Na een gezellig praatje gaan de mannen naar buiten. Er moet gesnoeid worden. Er wordt een grote gele zaag uit de schuur gehaald. Mark gaat enthousiast aan de slag. De ene na de andere laurierstruik wordt met trefzekere precisie omgezaagd.
Ik heb me schromelijk vergist. Je kunt heel veel doen in korte tijd. Of beter: Mark kan heel veel doen in korte tijd. Een topsporter gaat elke nieuwe uitdaging even enthousiast aan. Dat blijkt. Als we vertrekken staat de haag er weer helemaal zomerklaar bij. Wat een bijzondere middag.
© Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.