Kees Muller uit technische commissie DOVO

© DOVO.nl
VEENENDAAL - Kees Muller heeft zijn taken in de technische commissie van DOVO per direct neergelegd. Dat is maandag besloten tijdens een vergadering bij de Veenendaalse Derde divisionist.
De officiële lezing is dat Muller zijn taak als teammanager niet langer kan combineren met zijn lidmaatschap van de technische commissie, maar gezien de timing lijkt het erop dat de gebeurtenissen bij DOVO van vorige week zeker een rol hebben gespeeld.
Afgelopen week kwam trainer Gert Kruys onder vuur te liggen, en lieten een aantal spelers, onder wie clubtopscorer Joshua Patrick, weten niet meer met de trainer te willen samenwerken. De technische commissie koos de zijde van de trainer, en gaf Patrick en zijn broer Enrico toestemming te vertrekken.
"Dat heeft er zeker mee te maken", erkent Muller, die anderhalf jaar geleden aantrad in de technische commissie. "Destijds waren er al mensen die zich afvroegen of het tc-lidmaatschap te combineren was met de functie van teammanager. Ik vond van wel, want ik heb dat bij GVVV jarenlang gedaan."
Teammanager zijn vind ik het leukst
Kees Muller
Na de gebeurtenissen van vorige week werd de vraag over de dubbelrol opnieuw gesteld. Muller werkt als teammanager dagelijks met Kruys, maar zat ook in de commissie die over zijn aanstelling gaat. "Ik heb toen gezegd mijn tc-lidmaatschap op te willen geven als de club dat wilde. Dan blijf ik teammanager, en dat vind ik het leukst."
Muller geeft ook aan dat de reacties op social media van afgelopen weekend het besluit makkelijker maakten. "Ik kreeg er de schuld van dat we de broers Patrick hebben laten gaan. En daar heb ik geen zin in. Ik ben mede verantwoordelijk, net als de twee andere tc-leden. Maar ik heb geen zin in mijn eentje de boeman te zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.