Advocaat wil zich niet richten op vierde plaats

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - Simon Gustafson keert terug in de selectie van FC utrecht, voor de uitwedstrijd tegen VVV Venlo van woensdag. De Zweed miste vanwege griep de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord, van zondag. Urby Emanuelson, die tegen Feyenoord geblesseerd uitviel, is er ook bij.
Dat zei Dick Advocaat dinsdag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen VVV. Simon Makienok, Cyriel Dessers en Emil Bergström ontbreken nog. Zij zijn geblesseerd of herstellende van blessures.
"We hebben de afgelopen dagen niet veel gedaan", zei Advocaat dinsdag in de aanloop naar de tweede wedstrijd in vier dagen. "Gisteren wat uitgelopen en een massage. Vandaag een uurtje getraind, een beetje gelopen en een partijtje gedaan."

MATIG

De Utrecht-trainer is niet bang dat de wedstrijd tegen VVV door de euforie over de zege van zondag te vroeg komt. "Je hoeft niet op een wolk te gaan lopen. Wel qua resultaat, maar niet over hoe we speelden. Ik vond het qua spel één van onze mindere wedstrijden."
"Misschien had het met de herdenking te maken"
Een verklaring had de Kleine Generaal niet direct, of het moest de herdenking van de gebeurtenissen op het 24 Oktoberplein zijn. "Het is een goedkoop excuus, maar misschien heeft het daar wel mee te maken. Het was een prachtige herdenking, en terecht ook", zei de Hagenaar. "Ik heb het ze niet gevraagd."
Ik probeerde nog aan iets anders te denken, maar dat lukte niet
Dick Advocaat
Advocaat was ook gegrepen door de herdenking. Op tv was te zien hoe hij tijdens de minuut stilte een traantje weg pinkte. "Dat is een beetje de leeftijd waarschijnlijk", zocht hij naar een verklaring. "Ik probeerde nog aan iets anders te denken, maar dat lukte niet. En toen kwam het weer."
Patrick Joosten is door FC Utrecht verhuurd aan VVV
Patrick Joosten is door FC Utrecht verhuurd aan VVV © vvv-venlo.nl

VVV

Woensdag speelt FC Utrecht dus uit tegen VVV Venlo. Van de 21 eerdere wedstrijden in De Koel won Utrecht er negen. Zeven keer bleven de punten in Venlo. De grootste zege van FC Utrecht was in het seizoen 1976/1977. Toen werd het 1-5. Vorig seizoen won Utrecht in Venlo met 1-0.
"Het is een stugge ploeg, met duelkracht en fysiek grote mensen", karakteriseert Advocaat de Limburgers. "Veel lange ballen, en dat doen ze goed. Thuis was het 1-1, dat zegt ook wel wat."
"Een stugge ploeg, met duelkracht en fysiek grote mensen"
Bij VVV heeft FC Utrecht-huurling Patrick Joosten doorgaans een basisplaats. Ook verdediger Chris Kum heeft een verleden in de Galgenwaard. VVV staat elfde, met 33 punten. FC Utrecht staat met 43 punten vijfde en heeft na de zege op Feyenoord de vierde plaats in het vizier. Al wil Advocaat daar niets van weten. "Laten we ons nou niet gaan richten op de vierde plaats, want net als je denkt dat je gelijkwaardig bent aan een ploeg, verlies je van ze. Zondag dan toevallig niet, maar ons spel was niet goed."
Willem Janssen: "Ik zal Joosten wel even iets toefluisteren"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.