Honkballers Quick leggen lat hoog in Hoofdklasse: "Willen de top-2 uitdagen"

© Jan Kruijdenberg
AMERSFOORT - Donderdag begint het honkbalseizoen in de Hoofdklasse voor Cityside Apartments Quick. Voor de winterstop was de doelstelling in Amersfoort nog om voor de play-offs te gaan, maar daags voor de start legt trainer Glenn Romney de lat hoger. "Ik heb de tegenstanders gezien. Qua talent staan we zeker in de top-4 en eigenlijk wil ik de top-2 uitdagen", zegt Romney tegen RTV Utrecht.
Quick wil richting Neptunus en Pirates: "Dat is de uitdaging en de opdracht
De eerder genoemde doelstelling is dus overtroffen. "Ik zet al hoger in. Zoals in elke sport moet je het wel laten zien. Op het moment dat wij te veel wedstrijden gaan verliezen, dan wordt het moeilijk. Wat betreft talent denk ik dat we zeker bij de beste drie zitten", aldus Romney.

SPANNING

Neptunus en Pirates, al jarenlang de beste ploegen, kunnen hun borst dus natmaken. "Dat is de uitdaging en de opdracht. We zijn beter dan andere teams, maar je moet het wel laten zien. Misschien dat jongens spanning hebben, dus dat is afwachten. Als de jongens gaan slaan zoals ze deze oefencampagne hebben geslagen, dan gaan we wel wat punten scoren."
Glenn Romney namens UVV (archief)
Glenn Romney namens UVV (archief) © Jan Kruijdenberg
Het is misschien meer een persoonlijke wens van mij om richting die top te gaan en die uit te dagen
Quick-trainer Glenn Romney
"Er zijn een aantal jongens die richting die top-2 zouden willen, maar voor mijzelf is de ambitie altijd geweest om zo hoog mogelijk te spelen. Het is misschien meer een persoonlijke wens van mij om richting die top te gaan en die uit te dagen. Voor de club is het belangrijk en zou het mooi zijn als we de top-4 halen en de play-offs te bereiken om zo ons gezicht te laten zien", aldus Romney.

VOORBEREIDING

Romney is nieuw als hoofdtrainer in Amersfoort. Hij maakt deze week zijn officiële debuut, nadat hij overkwam van het tweede van Pirates. De selectie is ook grondig gerenoveerd, met een mix van veel jeugdige talenten en ervaren sterkhouders. Donderdag is het eerste duel tegen Twins, waarna ook zaterdag en zondag duels gepland staan tegen de ploeg uit Oosterhout.
"De voorbereiding was wisselvallig omdat de weersomstandigheden niet hebben meegeholpen", zegt Romney. "Ik kijk heel positief naar de selectie en ook wel enigszins verrast. Zeker als het gaat om de jonge jongens die voor het eerst op dit niveau gaan spelen, die hebben een heel goede indruk achter gelaten. Ze hebben tools in huis om het team verder te helpen. Ik moest iedereen opnieuw leren kennen, maar ook zij hebben veel wapens in huis om een bijdrage te leveren. Zeker aanvallend gezien. Dat was vorig jaar een zwaktepunt, maar ik hoop dat dat dit jaar beter zal gaan."
Tijmen Takke
Tijmen Takke © Jan Kruijdenberg Fotografie
Mocht het in de VS niet lukken, dan kan hij wellicht eind mei of begin juni terug komen
Quick-trainer Glenn Romney

TIJMEN TAKKE

Quick oefende niet vaak in de voorbereiding. Het speelde tegen competitiegenoten HCAW en Storks, een paar buitenlandse ploegen en enkele teams van lager niveau. "Die zijn we goed doorgekomen, maar dat is geen graadmeter. Meer duels voor het gevoel en dat spelers slagbeurten krijgen en de werpers innings kunnen gooien."
Iedereen is beschikbaar voor Romney, behalve Tijmen Takke. Het jonge toptalent speelt college-honkbal in de Verenigde Staten bij Phoenix en zal slechts enkele maanden uitkomen voor Quick. "Ik heb daar nu geen zicht op. Zijn seizoen loopt tot mei en hij gaat kijken of hij daar nog verder kan spelen. Mocht dat niet lukken, dan kan hij wellicht eind mei of begin juni terug komen", laat de coach weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.