LIVEBLOG: FC Utrecht walst na rust over VVV Venlo heen

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht neemt het woensdagavond in de midweekse speelronde van de Eredivisie in De Koel op tegen VVV-Venlo. De ploeg van Dick Advocaat doet dat na de late overwinning (3-2) op Feyenoord van afgelopen zondag. Bij de thuisploeg begint Patrick Joosten in de basis, die door FC Utrecht is verhuurd aan de ploeg uit Venlo.
Het duel is LIVE te volgen op Radio M en wordt van commentaar voorzien door René van den Berg, Gert Kruys en Pieter van Schaick.
EINDSTAND 2-6
Scheidsrechter: Rob Dieperink
9'0+2' | Het eindsignaal klinkt in De Koel. Wat een tweede helft van FC Utrecht! Het wint met 6-2 van VVV-Venlo.
87' | DOELPUNT! Invaller Kramer doet een duit in het zakje en scoort zijn eerste treffer namens FC Utrecht op aangeven van Klaiber: 2-6!
82' | Gustafson wordt vervangen door Emanuelson.
75' | Wissels bij FC Utrecht. Bahebeck en Van Overeem verlaten het veld. Kramer en Strieder komen binnen de lijnen voor het laatste kwartier.
68' | GOAAAL! Wat een keiharde pegel van Van de Streek! Na goede acties van Kerk en Bahebeck komt de bal bij Van de Streek die genadeloos uithaalt en de bal langs Unnerstall schiet: 2-5!
62' | DOELPUNT! Klaiber met de 2-4! De vleugelverdediger met een schot in de korte hoek. Ineens is daar een comfortabele voorsprong voor FC Utrecht!
60' | GOAAAAL! Maar wie maakt hem? Janssen lijkt een voorzet binnen te glijden, maar het is Post die zijn eigen doelman passeert: 2-3!
52' | GOAAALLLL! Hij doet het gewoon nog een keer! Bazoer haalt uit met links en ziet zijn schot met een heerlijke curve de hoek indraaien. Een mooie opsteker voor de jonge middenvelder. Het is weer gelijk! [2-2]
51' | Kum met een stevige ingreep op Bahebeck, die uithaalt en daarna nog wordt geraakt. Geen vrije trap, maar een hoekschop, zo geeft scheidsrechter Dieperink aan. Tot ongenoegen van Advocaat.
46' | De tweede helft is begonnen. Een defensief zwak FC Utrecht heeft wat goed te maken in de tweede helft en moet een 2-1 achterstand zien om te buigen.
45' | Het is rust bij VVV-Venlo - FC Utrecht, waar de ploeg van Dick Advocaat tegen een 2-1 achterstand aankijkt.
41' | GOAAAL! Uitgerekend Patrick Joosten met het doelpunt! De huurling mag vrij uithalen buiten het strafschopgebied. De zwabberbal zet Jensen op het verkeerde been. [2-1]
38' | Fraaie actie van Kerk, die twee verdedigers passeert alsof ze er niet staan. Geen bezetting voor het doel, zijn voorzet vindt geen medespeler.
37' | Vrije trap voor VVV, dat het initiatief nog steeds in handen heeft na de openingsfase. Zijn voorzet vindt niemand en zeilt hoog over alles en iedereen heen.
26' | Opnieuw VVV dat voor gevaar zorgt. Niemand legt Seuntjens een strobreed in de weg als hij richting het Utrechtse doel dribbelt. Zijn schot kan nog net gekeerd worden door een voet van Jensen.
21' | GOAAAAL! De stand is weer gelijk in Venlo! Bazoer etaleert wat van zijn klasse met een knappe dribbel en een goed schot in de hoek! De stand is weer in evenwicht. [1-1]
18' | GOAL! De thuisploeg komt op voorsprong. Geklungel in de Utrechtse achterhoede wordt afgestraft. De bal valt voor de voeten van Opoku, die bal de hoek in schuift. [1-0]
15' | Nog een kans voor de thuisploeg! Seuntjens mag vrij voorgeven. De kopbal van Opuku gaat maar net over het doel van FC Utrecht-doelman Jensen.
13' | Eerste kans voor VVV! Gavory wordt simpel uitgespeeld, waarna Opoku kan uithalen. Het schot gaat net over het doel.
2' | OEI! De eerste kans voor FC Utrecht. Klaiber dribbelt het strafschopgebied binnen en legt hem breed op Van de Streek die kan uihalen. Zijn schot wordt geblokt door Dekker van VVV-Venlo.
1' | Er is afgetrapt in Stadion de Koel! VVV-Venlo - FC Utrecht is begonnen.

WARMLOPEN

- FC Utrecht won de laatste drie uitwedstrijden in de Eredivisie. Bij winst vanavond wordt het clubrecord van vier achtereenvolgende uitzeges uit 1971 evenaart.
- VVV-Venlo is minder in vorm. Van de laatste zes competitiewedstrijden in de Eredivisie werd er slechts één gewonnen.
- Patrick Joosten wordt dit seizoen door FC Utrecht verhuurd aan VVV. De 22-jarige vleugelaanvaller kampte de afgelopen jaren met een aantal blessures, maar laat zich dit seizoen goed zien. Hij scoorde al vijf keer in de Eredivisie.
- Christiaan Kum, basisspeler bij de Venlonaren, heeft een verleden bij de club uit de Domstad. In het seizoen 2014/2015 en 2015/2016 was hij actief voor FC Utrecht.

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Janssen (c), Letschert, Gavory; Gustafson, Van Overeem, Bazoer, Van de Streek; Kerk, Bahebeck
VVV-Venlo: Unnderstall; Dekker, Röseler, Kum, Janssen; Post (c), Seuntjens, Van Ooijen; Opoku, Mlapa, Joosten