Schaerweijde laat kans op reuzenstunt glippen

© RTV Utrecht / Robert Claus
ZEIST - Schaerweijde heeft bijna voor een stunt gezorgd in de halve finale van Gold Cup. De Promotieklasser uit Zeist kwam in de uitwedstrijd tegen het zwaar favoriete Amsterdam met 3-1 voor, maar verloor uiteindelijk met 4-3.
Amsterdam speelde in het Wagener Stadion zonder zijn internationals en gaf jonge talenten een kans. De bezoekers profiteerden daarvan en namen via Jelle Phijffer in de 11e minuut de leiding. Zes minuten later kwam via Nicki Leijs langszij.
In de fase daarna kreeg Schaerweijde serieus uitzicht op een stunt. Eerst bracht Jur van der Have de formatie uit Zeist op voorsprong, waarna opnieuw Jelle Phijffer de voorsprong zelfs verdubbelde.
Die voorsprong stond tot zes minuten voor tijd op het scorebord. Toen benutte Justin Reid-Ross een strafcorner. Even later via de gelijkmaker en in de allerlaatste maakte uitgerekende voormalig Schaerweijdespeler Casper Horn de winnende treffer voor Amsterdam.
Zondag speelt Schaerweijde in de competitie de belangrijke wedstrijd tegen Cartouche.