RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemdijk kan tik uitdelen in degradatiestrijd

EEMDIJK - In de Derde divisie A staat voor Eemdijk zaterdag de degradatiekraker tegen Achilles'29 op het programma. Het Veenendaalse DOVO gaat op bezoek bij FC Lisse.

EEMDIJK
Handhaving zonder play-offs is voor Eemdijk niet meer bereikbaar. Maar in de strijd om plaatsing voor play-offs voor lijfsbehoud kunnen de Diekers zaterdag een grote slag slaan. Als de thuiswedstrijd tegen concurrent Achilles'29 wordt gewonnen, slaat Eemdijk een gat van vijf punten, met nog zes duels te gaan. Dat gat is dan overbrugbaar, maar gezien het programma van Achilles en de hoeveelheid punten die de Groesbekers dit seizoen hebben gehaald, wordt dat dan een hele zware klus.

Dus staat er ook voor Achilles veel op het spel. De ploeg, die voor de derde keer op rij dreigt te degraderen, klimt bij winst over Eemdijk heen en deelt dan ook een fikse psychologische tik uit. De voorgeschiedenis van dit seizoen pleit in Eemdijks voordeel: de ploeg van Ruud van de Geest haalde tot nu toe negen punten uit de drie duels tegen de twee ploegen die onder hen staan. In Groesbeek werd Achilles met 3-1 geklopt.

Van de Geest kan zaterdag op de Vinken beschikken over dezelfde selectie als de voorbije weken. Na een goede reeks verloor Eemdijk twee keer op rij, tegen Quick Boys en DOVO. Tegen Achilles moeten er weer drie punten worden bijgeschreven.

DOVO
Door de resultaten van afgelopen weekend heeft DOVO toch nog weer uitzicht op winst in de derde periode en deelname aan de play-offs om promotie. Na vier van de elf duels heeft DOVO drie punten achterstand op de koplopers. Gezien het restprogramma zijn de Veenendalers niet kansloos, maar dan moet er zaterdag wel van FC Lisse worden gewonnen.

De Lissenaren, die vorig seizoen in de Tweede divisie uitkwamen, zijn net als DOVO wisselvallig. Dat komt tot uiting in de stand, waarin FC Lisse tiende staat, één plaats boven het team van Gert Kruys. Eerder dit seizoen won de ploeg die wordt getraind door Woerdenaar Robbert de Ruiter, in Veenendaal met 3-0.

DOVO mist de geschorste Marley Berkvens en de geblesseerden Ralph Hovestad en Kesley den Haag. Doelman Rodney Ubbergen is een twijfelgeval. Lars Middelwijk keert na een schorsing van acht duels terug in de selectie.

LIVE
Eemdijk - Achilles'29 is zaterdag live te volgen bij Radio M Utrecht in het sportprogramma Namen & Rugnummers. In dat programma houden we via tussenstanden op de hoogte van de ontwikkelingen in Lisse.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -